Vodimo vas na hrvatsko izdanje nagrađivane britanske predstave

Vodimo vas na hrvatsko izdanje
nagrađivane britanske predstave

Konstelacije

Ova očaravajuća i romantična drama počinje sa bezazlenim susretom muškarca i žene. Ali ono što slijedi ruši granice svijeta za koji mislimo da postoji – za koji mislimo da je stvaran, da je jedini. Muškarac i žena te beskonačne mogućnosti njihove veze. Ili ipak ne tako beskonačne? Postoji li uopće izbor ili je sve samo stvar sudbine.

Konstelacije su priča o običnom životu, o svakom životu, životu koji počinje s naizgled beskonačnim mogućnostima, ali s neobičnim twistom…

On je običan dečko koji za život zarađuje kao pčelar. Na jednoj roštiljadi upoznaje Nju – toplu, inteligentnu i duhovitu ženu koja radi na fakultetu, na polju kvantne kozmologije. Kroz razgovor, ona mu pojašnjava kako je teorija relativnosti, koja ”pokriva” sunce, mjesec i zvijezde, u suprotnosti s kvantnom mehanikom koja se bavi molekulama, subatomskim česticama i atomima. Nusprodukt tih, naočigled suprotstavljenih teorija, jest to da kao dio multisvemira, možemo bilo gdje, u bilo kojem trenutku, ”postojati” istovremeno. Nick Payne tu teoriju prikazuje u akciji – kroz zanimljiv, posredan dijalog – stavljajući pred glumce nezavidno zahtjevan zadatak da kroz nizove kratkih scena igraju tu istovremenost. Ovaj komad je zbilja jedno začuđujuće emocionalno putovanje koje istražuje granice slobodne volje, ali i velike uloge koje slučajnost igra u našim životima.

Drama Constellations premijerno je izvedena u Royal Court Theatre u Londonu 2012. Iste je godine proglašena najboljom dramom na Evening Standard Theatre Awards, a Nick Payne najmlađim dobitnikom u povijesti dodjele spomenute nagrade. Uprizorenje ovoga komada na Osječkom ljetu kulture 5. srpnja 2018. bila je hrvatska praizvedba.

Termini u prodaji: 16. i 17. studeni u 20h (Teatar EXIT, Ilica 208). Ulaznice su dostupne na blagajni Teatra EXIT (Ilica 208) i na ulaznice.hr.

Sretnik ili sretnica moći će osvojiti dvije ulaznice za premijeru predtave pošalju li svoje ime i prezime te adresu na ifeellucky@journal.hr s predmetom e-maila KONSTELACIJE, do 16. studenog u 16 sati kada ćemo objaviti sretnog dobitnika. Također, kako biste bili u prilici osvojiti knjigu, ispod Facebook objave ovog članka u komentarima morate označiti prijateljicu ili blisku osobu koja bi isto voljela sudjelovati u darivanju.

Čestitamo Nini Profaca!

Informacije o predstavi:

Tekst: Nick Payne
Režija: Aida Bukvić
Igraju: Olga Pakalović i Vladimir Posavec-Tušek
Prevoditeljica: Lada Silađin
Dramaturginja: Marijana Fumić
Scenski pokret: Blaženka Kovač Carić
Scenografija / izbor glazbe: Aida Bukvić
Izbor kostima: Marijana Fumić
Fotografije: Vjeran Hrpka
Oblikovanje svjetla: Tomislav Kobia
Oblikovanje zvuka: Marko Žuljević
Tehnička realizacija: Davor Molnar i Dražen Budimir
Organizacija, promidžba i prodaja za Teatar EXIT: Vedrana Reberšak, Gordana Miličević, Anita Čendeš, Mirela Lautar i Eva Lukić
Producenti: Teatar EXIT, Osječko ljeto kulture 2018., Gradske galerije Osijek
Ravnateljica GGO: Ljerka Hedl
Umjetnički ravnatelj Teatra EXIT: Matko Raguž

Učitati još
Zatvori