Roman ‘Emma’ Jane Austen dobiva novu filmsku adaptaciju – pogledajte trailer i otkrijte sjajnu glumačku postavu

Roman ‘Emma’ Jane Austen dobiva novu filmsku adaptaciju – pogledajte trailer i otkrijte sjajnu glumačku postavu


Jane Austen romani nepresušan su izvor inspiracija. Od knjiga i filmova inspiriranih njezinim osebujnim likovima, neočekivanim zapletima, duhovitim dosjetkama i intrigantnim svijetom britanskog društva u 18. stoljeću do filmskih adaptacija njezinih romana, svijet Jane Austen nikad ne gubi svoju čar. Ako ste i sami ljubitelji jedne od najvećih britanskih književnica, zasigurno ste pogledali film Pride and prejudice iz 2005. s Kierom Knightley u glavnoj ulozi, isti roman uprizoren u šest uzbudljivih sati BBC mini serije iz 1995., baš kao i dvije adaptacije romana Persuasion.

Uskoro, ljubitelje Jane Austen razveselit će još jedna adaptacija – ovog puta radi se o filmu Emma kojem će glavna konkurencija biti onaj iz 1996. u kojem je naslovnu ulogu utjelovila Gwyneth Paltrow. I dok su i kritika i publika bile podijeljenog mišljenja, Gwyneth je uloga Emme donijela Oscar za najbolju žensku ulogu.

Nova adaptacija Jane Austen klasika

Emma je obožavani roman Jane Austen o samozatajnoj, pametnoj i bogatoj djevojci koja se voli igrati Kupida. I dok svima poznata radnja romana garantira odličnu priču, glumačka postava i ostatak filmske ekipe razlog su zbog kojeg se možemo nadati još jednoj odličnoj adaptaciji.

Glumačku ekipu predvode Anya Taylor-Joy u naslovnoj ulozi i Bill Nighy kao njezin otac. Johnny Flynn je novi Mr. Knightley, dok će Gemma Whelan utjeloviti Mrs. Weston, a Mia Goth Harriet.

Odlična filmska ekipa nastavlja se i iza kamere – redateljica je Autumn de Wilde, poznata po svojem radu na glazbenim spotovima i koncertnim dokumentarnim filmovima o rock bendovima, dok scenarij, prema predlošku Jane Austen, potpisuje Eleanor Catton, dobitnica Man Booker Prize nagrade.

Film u kina stiže u veljači 2020., a trailer možete pogledati u nastavku.

Foto: Screenshot, YouTube

Učitati još
Zatvori