Openheimer, Sveta planina od Jodorovskog i Wes Andersenov Asteroid City gledamo na ljetnoj pozornici Tuškanac
Openheimer, Sveta planina od Jodorovskog i Wes Andersenov Asteroid City gledamo na ljetnoj pozornici Tuškanac

Openheimer, Sveta planina od Jodorovskog i Wes Andersenov Asteroid City gledamo na ljetnoj pozornici Tuškanac

I ova tri dana na Ljetnoj pozornici kina Tuškanac gostuje omiljeno zagrebačko kino Kinoteka i to s hit filmovima. Danas, sutra i prekosutra gledat ćemo Openheimer, Svetu planininu od Jodorovskog i Wes Andersenov Asteroid City.

Oppenheimer

Ljeto na ljetnoj pozornici kina Tuškanac

Ljeto u Zagrebu nikada nije loše kada imamo razna događanja na koja možemo otići. Neizostavno na raspored uvijek uvrstimo film pod zvijezdama na Ljetnoj pozornici kina Tuškanac. U hladu šume, svega nekoliko minuta hoda od ilice, a opet toliko daleko od gradske vreve ovo kino ima poseban šarm i zato mu se uvijek rado vraćamo. Program Kinoteka u šumi nakratko će izmjestiti kultne filmove iz legendarnog kina u Kordunskoj na vanjsku pozornicu.

tuškanac (2)

Sveta planina

Na Ljetnoj pozornici Tuškanac danas se prikazuje Sveta planina, nadrealistički klasik Alejandra Jodorowskog o neobičnoj skupini pustolova predvođenih karizmatičnim alkemičarem u potrazi za spoznajom. Ova psihodelična priča o prosvjetljenju, inspirirana tarot-kartama i psihomagijom, jedan je od najoriginalnijih filmova 1970-ih i već desetljećima osvaja nove generacije gledatelja svojim grotesknim humorom, neobuzdanom maštovitošću i alegorijskom pričom o potrebi za nadilaženjem svjetovnih problema. Film je producirao Allen Klein, menadžer benda The Beatles, a financirali su ga John Lennon i Yoko Ono. Povodom 50. obljetnice Svete planine na Ljetnoj pozornici Tuškanac prikazuje se restaurirana verzija ovog kultnog filma.

Sveta planina_1

Film u šumi: Asteroid City

Na Ljetnoj pozornici Tuškanac moći će se pogledati i Asteroid City, iščekivani novi film Wesa Andersona, koji je svjetsku premijeru imao na Filmskom festivalu u Cannesu. Film krasi prepoznatljiva Andersonova estetika, obilježena specifičnim humorom i vizualnim stilom te uvijek impersivnom glumačkom ekipom, u kojoj se ovoga puta nalaze Jason Schwartzman, Scarlett Johansson, Tom Hanks, Tilda Swinton i mnogi drugi. Film je na rasporedu u petak, 18. kolovoza i subotu, 26. kolovoza.

Openheimer

U subotu 19. kolovoza gleda se jedan od najvećih ovogodišnjih hitova: biografska drama Oppenheimer Christophera Nolana. Film u šumi program je koji nastaje u organizaciji Centra za kulturu i film Augusta Cesarca, a održava se na Ljetnoj pozornici Tuškanac do početka rujna.

Od sljedećeg tjedna projekcije počinju od 20:30 sati te da za projekcije u sklopu programa Kinoteka u šumi možete iskoristiti važeći Filmski pokaz. Više informacija o programu potražite na ljepotu.hr.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori