Ako ste ih propustili, do kraja tjedna u Kinoteci možete pogledati najbolje domaće filmove

Ako ste ih propustili, do kraja tjedna u Kinoteci možete pogledati najbolje domaće filmove

Osmi povjerenik

Hrvatske uspješnice u kinu Kinoteka

Tjedan u kinu Kinoteka donio je drame Sam Samcat u režiji našeg kazališnog i filmskog redatelja Bobe Jelčića i novi film Vinka Brešana Koja je ovo država. Danas, u četvrtak, 7. veljače, u društvu Osmog povjerenika putujemo na Trečić, najudaljeniji naseljeni otok na kojem nema interneta ni signala za mobitel. Junak filma, Siniša Mesjak (Frano Mašković), arogantan je i ambiciozan političar u usponu, koji je zbog umiješanosti u skandal imenovan povjerenikom vlade RH na Trečiću, sa zadatkom organiziranja lokalnih izbora. Predhodnih sedam povjerenika u tome nije uspjelo. Nastojeći pronaći način da ostvari svoju misiju, Mesjak otkriva nestvaran svijet Trećića, pronalazi nevjerovatne likove, najboljeg prijatelja u životu i… samoga sebe. Osmi povjerenik ekranizacija je istoimenog hrvatskog bestselera pisca Renata Baretića, a režijski ga potpisuje Ivan Salaj.

Junaci filma Za ona dobra stara vremena Hrvoje i Borna prijatelji su od djetinjstva. Život je za njih još uvijek igra: cure, utakmice, tulumi. No dolazi vrijeme sazrijevanja, a svaki od njih nalazi vlastiti način na koji se nosi sa životnim nedaćama u društvu u kojem nema ni jasnih pravila ni mjesta za nevinost i naivnost. Iznenadne odluke koje će morati donijeti odredit će njihove životne putove, a njihovo prijateljstvo doći će na ispit zrelosti. Režiju potpisuje Eduard Galić, a uloge tumače Karlo Mrkša, Marko Petrić, Vini Jurčić, Elizabeta Brodić, Mustafa Nadarević i Ivo Gregurević. Film se prikazuje u petak, 8. veljače.

Osmi povjerenik

Osmi povjerenik

Subotnja matineja za najmlađe ovoga tjedna donosi novi animirani film studija DreamWorks Animation, iznenađujuću priču o odrastanju i pronalaženju hrabrosti za suočavanje s nepoznatim – Kako izdresirati zmaja 3sinkroniziran na hrvatski.

Svi filmovi prikazuju se od 20 sati, osim matineje koja je na rasporedu u 11 sati. Cijena ulaznica za projekcije iznosi 20 kuna. Ulaznice je moguće kupiti online na www.ulaznice.hr / www.kinokinoteka.hr ili na blagajni kina prije projekcije.

Osmi povjerenik

Za ona dobra stara vremena

Za ona dobra stara vremena

Za ona dobra stara vremena

Učitati još
Zatvori