Koje sve novitete možete pogledati u Kinoteci i što donosi Festival filmova za djecu
Koje sve novitete možete pogledati u Kinoteci i što donosi Festival filmova za djecu

Koje sve novitete možete pogledati u Kinoteci i što donosi Festival filmova za djecu

U goste stiže Festival filmova za djecu KinoKino, među Novitetima će se gledati Nosila je rubac črleni i Avatar, a u tjedan nas uvode Obični ljudi Roberta Redforda

Tema prvog ovosezonskog izdanja bit će Obični ljudi, hvaljeni roman Judith Guest i njegova adaptacija Roberta Redforda.

Obični ljudi

Ova priča o obitelji koja se oporavlja od tragične smrti starijeg sina ubraja se među moderne klasike američkog filma, a nagrađena je Oscarima za najbolji film, režiju, adaptirani scenarij, dok je dvadesetogodišnjem Timothyju Huttonu donijela Oscara za sporednog glumca.

Noviteti: Nosila je rubac črleni

Nosila je rubac črleni komedija je Gorana Dukića smještena u Hrvatsko zagorje, a kroz priču o prasici koja se sprema za prvi seks pronicljivo i duhovito secira lokalni mentalitet. Na Pulskom filmskom festivalu film je osvojio Nagradu publike, a Ljubo Zečević nagrađen je Zlatnom arenom za sporednog glumca.

Nosila je rubac črleni

Među novitetima pogledajte i Avatara, suvremeni klasik Jamesa Camerona, koji je zahvaljujući revolucionranom korištenju računalnih efekata otvorio novu stranicu u povijesti kinematografije. Film je ponovno pušten u distribuciju kao najava drugog nastavka, koji će u distribuciju krenuti u prosincu ove godine.

Dvostruka prijevara
Dvostruka prijevara

Tu je i odličan romantični triler Dvostruka prijevara Parka Chan-wooka te intrigantnu psihološku dramu Sjećanja Apichatponga Weerasethakula, s karizmatičnom Tildom Swinton u glavnoj ulozi.

KinoKino: Filmski festival za djecu

U goste stiže sedmo izdanje Filmskog festivala za djecu – KinoKino. Program uključuje niz međunarodnih filmova za djecu do 14 godina starosti, u rasponu od animiranih filmova i komedija do pustolovina. O najboljim filmovima odlučivat će dječji i profesionalni žiri, a svi posjetitelji odlučit će o dobitniku nagrade publike.

Labirint
Labirint

Ovogodišnji festival zatvara projekcija filma Labirint, kultni klasik Jima Hensona s Davidom Bowiejem u naslovnoj ulozi, koji služi i kao uvertira u tematski program koji je Kinoteka pripremila za listopad i studeni. Ulaz na projekciju Labirinta je besplatan, uz obvezno preuzimanje karata na blagajni.

Ulaznice je moguće kupiti online na www.kinokinoteka.hr ili svakodnevno u radno vrijeme blagajne kina.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori