Kino na daljinu: Izdvojili smo cool načine na koje možemo grupno gledati film s prijateljima

Kino na daljinu: Izdvojili smo cool načine na koje možemo grupno gledati film s prijateljima

Kino je mnogima od nas najdraži večernji izlazak vikendom i jedva mu se čekamo vratiti. Međutim, baš kao što možemo nadomjestiti kokice, na isti način možemo ‘imitirati’ odlazak u kino s prijateljima. U ovoj situaciji na popularnosti dobivaju brojne tehnologije zahvaljujući kojima možemo do neke mjere nastaviti raditi stvari u kojima inače uživamo. Tako se brzo razvilo i online kazalište koje nudi brojne predstave.

Možda niste znali da postoje brojne stranice, aplikacije i servisi zahvaljujući kojima možemo gledati film s prijateljima u isto vrijeme i komentirati ga live.

Netflixova ‘Party’ opcija je eksplodirala

Ovaj je tjedan Netflixova ‘Party’ opcija postala viralna. Nova ekstenzija na Google Chromeu omogućava korisnicima da chataju dok gledaju filmove ili serije na Netflixu. Ulogiramo se, podijelimo link za gledanje s prijateljima i odaberemo jednu osobu koja će biti glavna za biranje filma. Nakon što odaberemo film, isti počinje na ekranu, a s desne se strane pojavljuje mali chatroom. Netflix je tako omogućio online movie night s prijateljima. Iako, naravno, ne može zamijeniti pravo druženje, Netflixova inicijativa da olakša karantenu svakako je pohvalna.

Aplikacije i stranice koje povezuju

Postoje i druge stranice zahvaljujući kojima možemo uživo gledati film koji ne mora nužno biti vezan za Netflix. Jedna je od takvih i Twoseven koju je osmislio par koji je dugo bio u vezi na daljinu. Preko Twoseven možemo gledati također filmove s Netflixa, ali i bilo kakve snimke s YouTubea i filmove koji su postavljeni na Vimeo. Osim mogućnosti chata, sadrži i kameru kako biste odmah vidjeli reakcije prijatelja.

Slično funkcionira i Gaze. Može raditi kao ekstenzija na Googleu, ali možete mu pristupiti i preko obične tražilice. Gaze nudi opciju videopoziva i insta-chata, a možete gledati bilo kakav sadržaj s YouTubea ili filmove koje imate na svom laptopu. Genijalna je stvar kod Gazea što ima tzv. sync-watch. Primjerice, kad jedna osoba stisne pauzu onda se film zaustaviti i drugima. Specifično za Gaze je da ne mogu sudjelovati više od dvije osobe u virtualnoj sobi za gledanje.

Čavrljati za vrijeme filma možemo i preko aplikacije Rave koja radi i za iOS i za Android. Preko njega možemo uživo chatati za vrijeme filma i slati glasovne poruke, a podržava brojne izvore filmove pa tako i Netflix i Google Drive na kojem možda imate vlastitu kolekciju iz koje možete birati. Kao Google Chrome ekstenziju koja se jednostavno može instalirati postoji i Scener. Nakon što ga instaliramo u njega se možemo ulogirati s Netflix računom i s prijateljima podijeliti link preko kojeg mogu uživati u filmu s nama. Nudi opciju videopoziva i chata. Scener je najsličniji originalnom Netflix Partyju.

Potrebno je još samo odabrati pravi film: srećom, pripremili smo i listu filmskih klasika koje baš svi moraju pogledati jednom u životu.

Foto: Pexels

Učitati još
Zatvori