Kino Europa u gostima: Tri večeri posvećene filmskoj glazbi na Ljetnoj pozornici Tuškanac

Kino Europa u gostima: Tri večeri posvećene filmskoj glazbi na Ljetnoj pozornici Tuškanac

Ljetna pozornica Kina Tuškanac u tri večeri posvećene filmu i filmskoj glazbi ugošćuje Europu u programu Kino Europa u gostima. Uživat ćemo u restauriranom filmskom klasiku“Ljubav i moda“. Nezaboravnoj filmskoj glazbi u izvedbi Zagrebačkih solista i koncertu glazbene dive Gabi Novak za građane Zagreba.

Kino Europa u gostima

Kino Europa je za građane Zagreba pripremilo pravu kulturnu poslasticu u kojoj će moći uživati sve generacije. Tri večeri filma i glazbe u kinu pod zvijezdama u petak 12. lipnja s početkom u 21 sat otvara projekcija filmskog klasika ‘Ljubav i moda’ s Bebom Lončar u naslovnoj ulozi. Film se nakon restauracije, prvi put javno prikazuje onakav kakav je i snimljen. Ključan film jedne generacije odlikuju pršteće boje i izvanredna glazba. Vodeći glazbenici u novorestauriranoj kopiji od ovog su svevremenskog filmskog ostvarenja stvorili i izvanfilmsko iskustvo. Uz Ivu Robića i Lolu Novaković, prvi put na filmu pojavljuje se i Gabi Novak, a „Ljubav ili šala“ i „Devojko mala“ samo su neke od ključnih pjesama koji čine ovu muzičku komediju koja se pamti (i pjevuši) danima nakon gledanja.

Subota rezervirana za spektakularni koncert

Subota 13. lipnja, rezervirana je za spektakularni koncert. Na njemu će Zagrebački solisti izvoditi perjanice filmske glazbe Dalibora Grubačevića, čije autorske skladbe izvučene iz izvornog okvira ponajviše podsjećaju na velike holivudske partiture. Besprijekornog osjećaja za ritam i emociju, Grubačević će sa Zagrebačkim solistima predstaviti ‘najbolje od najboljeg’ iz svoje bogate karijere. Evocirati filmske slike čak i onda ako neke od filmova za koje je skladao glazbu publika nije dosad gledala. Ovaj jedinstveni koncert upotpunit će i gostovanje Simply Brass kvinteta, čime će Grubačevićeva filmska glazba dobiti dodatni kolorit.

Posljednja večer uz Gabi Novak i Matiju Dedića 29.lipnja

Kao šlag na torti, posljednju večer 29. lipnja slijedi ‘San filmske noći’ u ‘režiji’ glazbene dive Gabi Novak. Od glazbe u svjetski priznatim klasicima Zagreb filma, preko metafizičkog glasa u H-8, glumačke pojave u Ljubav i moda pa sve do u Berlinu nagrađenih Šavova, filmove u kojima se pojavljivala uzdizala je do razine remek-djela. Prvi put u svojoj karijeri, u iskrenom će razgovoru, s izabranim filmskim insertima i vokalnim izvedbama brojnih filmskih songova evocirati svoju, našu, ali i svjetsku filmsku povijest i estetiku. U bajkovitoj atmosferi Ljetnog kina Tuškanac za klavirom će joj se pridružiti i sin Matija Dedić.

Ulaz na sve je besplatan

Ulaz na sve tri večeri ovog ekskluzivnog događanja je slobodan. Besplatne se ulaznice, čiji je broj zbog posebno propisanih mjera za organizaciju kulturnih manifestacija ograničen, mogu preuzeti od 8. lipnja putem sustava ulaznice.hr. Osim tamo možete ih preuzeti i na ulazu u Ljetno kino Tuškanac na same večeri održavanja od 19 sati.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori