Kevin Costner i Woody Harrelson zajedno u filmu koji ćete danas odmah htjeti pogledati

Kevin Costner i Woody Harrelson zajedno u filmu koji ćete danas odmah htjeti pogledati

Od 15. ožujka u svjetskim kinima, a od 29. ožujka na Netflixu, možete pogledati film The Highwaymen. Povijesna kriminalistička drama s Kevinom Costnerom i Woodyjem Harrelsonom u glavnim ulogama donosi nešto drugačiju priču o najpoznatijim kriminalcima 20. stoljeća, nego na koju smo inače navikli. Bonnie i Clyde su kriminalistički par koji je često prikazan u svim djelima na izuzetno romantičan način, a vrhunac prikaza sigurno je film Arthura Penna iz 1967. s Warrenom Beattyje i Faye Dunaway u glavnim ulogama.

The Highwaymen

No, tim romantičnim prikazima sada se suprotstavlja novi Netflixov film koji potpisuje John Lee Hancock. The Highwaymen donosi priču o lovu na kriminalce, no s ove druge strane, strane zakona. Ta nova i drugačija perspektiva jasna nam je na samom početku filma kada u sceni prije novinske konferencije novinar pita teksašku guvernerku Ma Ferguson (glumi ju Kathy Bates!) čine li se Bonnie i Clyde kao Robin Hoodova družna te ona na to odgovara da hladnokrvno ubijaju nevine, što defnitivno nije načn Robina Hooda.

The Highwayman prati federalne policajce Franka Hamera i Maneyja Gaulta (glume ih Kevinom Costnerom i Woodyjem Harrelsonom), koji zapravo do sada nisu imali priliku pokazat priču, tj. njeznu drugu stranu. Bonnie i Clyde se u filmu svega nekoliko puta pojavljuju licem i često se prikazuju jako reducirano i samim tim potezom je režiser htio ukazat na to da on nisu junaci, pogotovo ne oni romantični.

Film je u ova dva dana prikazivanja na Netflixu stekao već popriličnu hordu obožavatelja i to s dobrim razlogom. Kamera, zvuk, gluma, režija i scenarij ovdje su u jednoj dobroj ravnoteži. Kevin Costner i Woody Harrelson jako dobro funkconiraju kao glumački par i prilično su uvjerljivi u svojim ulogama. John Fusco potpisuje scenarij i iako je napravo jako dobar posao u dijelovima teksta i priče koji se odnosi na teksaške rendžere, u dijelovima koji se odnose na Bonnie i Clydea malo je podbaco, no to ne narušava cjelokupan dojam filma. Posebno ako ste ljubitelji žanra, ovaj film je za nedjeljno gledanje kao naručen!

Foto: Netflix/The Hightwaymen

Učitati još
Zatvori