Ovaj vikend dođite u kazalište Trešnja na rasprodaju kazališnih kostima

Ovaj vikend dođite u kazalište Trešnja na
rasprodaju kazališnih kostima

Svi ljubitelji kazališnih kostima i općenito kazališne umjetnosti doći će na svoje ovaj vikend. U dvorištu kazališta Trešnja, u subotu i nedjelju održat će se aukcija kazališnih kostima iz različitih predstava ovog kazališta koje više nisu na repertoaru.

Kostimi iz bajki

Vjerujem da su mnogi od vas od malena maštali imati kostim Trnoružice ili možda Petra Pana. Ako niste u kolekcionarskom raspoloženju, već vas samo zanima kako izgleda kad svoje ormare otvori zagrebačko kazalište koje djeluje više od pedeset godina, svratite ovaj vikend na Trešnjevku. Aukcija kazališnih kostima održat će se od 11 do 17 sati u dvorištu kazališta, koje će za ovu prigodu biti posebno uređeno s kulisama iz predstava. Postanite Trnoružica, Petar Pan ili neki drugi lik iz najljepših bajki i priča na svijetu, uz originalne kostime iz predstava kazališta Trešnja. Kostime ćete moći kupiti samo gotovinom – pa se unaprijed pripremite.

Uvertira u novu kazališnu sezonu

Kazalište Trešnja otvara svoju riznicu prekrasnih i unikatnih kostima kao uvertiru u novu kazališnu sezonu 2020./2021. Znamo da je ova godina bila poprilično stresna za apsolutno sve djelatnike u kulturi pa tako i kazalištarce. Nekako se svi nadamo da će u ovom novom normalnom razdoblju ljudi ipak prepoznati važnost kazališta i izvođenja predstava. Posjetitelji Trešnje od listopada će moći uživati u obnovi premijere predstave Snjeguljica i sedam patuljaka te ostalim predstavama s repertoara. Tako ćemo gledati predstave Ivica i Marica, Trnoružica, I opet…Miffy, Pipi Duga Čarapa i ostale.

Predstave prema preporuka HZJZ

Detaljan raspored predstava u rujnu i listopadu možete pronaći na web stranici kazališta Trešnja. U kazalištu je sve spremno za doček publike prema preporukama HZJZ kako bi se posjetitelji mogli osjećati sigurno u svom kazalištu. Broj mjesta u dvorani ograničen je na sto posjetitelja, a publika će se smještati u gledalište s preporučenim razmakom. Preporučuje se kupnja ulaznica putem online servisa, a obavezno je nošenje zaštitnih maski, kao i mjerenje tjelesne temperature i dezinfekcija ruku pri ulasku u kazalište.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori