Uživajte u splitskom Kazalištu na daljinu i besplatnim premijerama

Uživajte u splitskom Kazalištu na
daljinu i besplatnim premijerama

Gradsko kazalište lutaka Split krenulo je već 20.3. s programom „Kazalište na daljinu“ i online premijerama svojih odabranih predstava.

GKL Split nastavlja s programom Kazalište na daljinu

Četiri dosadašnje predstave “Šporki Špiro i Neposlušna Tonka”, “Stonoga Goga”, „Grga Čvarak“ i „Did i repa“ ,nakon online premijera, i dalje su dostupne i besplatne na YouTube kanalu, te su do sada ukupno registrirale više od 70 000 pregleda! Sretni što najmlađima možemo ispuniti i uljepšati vrijeme kod kuće, program nastavljamo u petak, 3.4. u 18h online premijerom predstave “Som na cilome svitu“. Predstavu je režirala Renata Carola Gatica, prema tekstu Olje Savičević Ivančević.

Dječak Ivan je jedino dijete na otoku i najveća mu je želja pronaći prijatelja ili prijateljicu s kojima bi se igrao. Jednoga dana odluči krenuti u potragu za “ditetom ko co je i som”, ali ne želi napustiti svoj škoj ni „nonote“ s kojima živi. Jedino što mu preostaje je povući cijeli otok za sobom u neizvjesnu pomorsku avanturu.

Tekst Olje Savičević Ivančević, pisan mješavinom dijalekata srednjodalmatinskih otoka, nagrađen je prvom nagradom Natječaja za najbolji dramski tekst za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu „Mali Marulić“ 2015.godine, a predstava je nagrađivana na kazališnim festivalima u Hrvatskoj. U predstavi igraju Milana Buzolić Vučica, Alin Antunović, Ivan Medić, Branimir Rakić, Andrea Majica i Sanja Vidan.

Predstavu možete gledati putem linka a nakon premijere predstava će do daljnjeg biti dostupna za gledanje putem YouTube kanala.

https://www.youtube.com/watch?v=FwADEp4E2l4&feature=emb_title

Sve informacije dostupne su na www.gkl-split.hr, kao i na Facebook profilu GKL-a Split.

Foto: GKL Split

Učitati još
Zatvori