U Kerempuhu je postavljena komedija koja ima potencijal postati veliki kazališni hit
U Kerempuhu je postavljena komedija koja ima potencijal postati veliki kazališni hit

U Kerempuhu je postavljena komedija koja ima potencijal postati veliki kazališni hit

Komedija Kako druga polovica voli proizašla je iz pera Alana Ayckbourna, jednog od najplodnijih i najizvođenijih britanskih dramskih pisaca. Na daskama Satiričkog kazališta Kerempuh postavio ju je Filip Detelić, glumca s izuzetno bogatim scenskim i komediografskim iskustvom.

Riječ je o njegovom redateljskom prvijencu, a interes za ovaj kazališni komad stekao je nakon što je igrao u istom naslovu 2010. godine, na ispitu glume u klasi profesora Damira Munitića.

Radnja predstave naizgled je jednostavna te povezuje tri ljubavna para i prevaru. No, sjajno potvrđuje izreku koja nam sugerira kako najkompliciranijima uvijek ispadnu stvari koje se na prvi pogled čine jednostavnima. Prema reakcijama publike koja je pohodila svečanu premijeru, niz obrata i duhovitih situacija u kojima su se našli protagonisti polučili su željeni komični efekt.

Osobitost ove predstave zasigurno je i specifično poigravanje scenskim prostorom, koji nam pruža da budemo na dva mjesta u isto vrijeme.

Osim u redateljskoj ulozi, Filipa Detelića gledamo i u jednoj od naslovnih uloga, a upravo je njegova interpretacija lika Dobroslava Skrbnika ona koja će se svidjeti široj publici. Sjajno mu pariraju i Mia Anočić Valentić te Matija Šekoranja, a cijelu su predstavu svojim izvedbama upotpunili Nataša Kopeč, Josipa Ankovići Marko Hergešić.

Pritom komentar kako je riječ o predstavi za široke mase treba promatrati kao kompliment jer smo svjedoci kako je u današnje vrijeme teško prikazati sadržaj koji će odgovarati različitim generacijama. Možemo zaključiti kako Kerempuh ima novi hit u najavi…

Foto: Luka Dubroja

Učitati još
Zatvori