Nevjerojatan život Josephine Baker postaje serija koju jedva čekamo

Nevjerojatan život Josephine Baker
postaje serija koju jedva čekamo

Uskoro ćemo moći uživati u još jednoj moćnoj biografskoj seriji, jednoj od najvećih priča prve polovice 20. stoljeća. Riječ je o ostvarenju koje prati život Josephine Baker, čiji život ponekad i zvuči kao da bi mogao biti izmišljen upravo za neki film ili seriju. U glavnoj ulozi, potvrđeno je, naći će se pjevačica i glumica Janelle Monae. Monae, inače, iza sebe već ima i zavidno filmsko iskustvo. Najzapaženiju ulogu ostvarila je u filmu Moonlight iz 2016. godine, koji je postao ponosni dobitnik Oscara za najbolji film.   

Žena koja je obilježila jednu eru

Josephine Baker zaista je jedna od figura koja je obilježila jednu eru, a njen je život dokaz kako se može uspjeti, bez obzira na podrijetlo. Rođena je 1906. na jugu Amerike, gdje ju život, kao afroamerikanku, nije mazio. S 13 godina je već bila u braku, a s 14 je postala pjevačica bluesa i pokazivala veliki afinitet prema javnim nastupima. Njeno plesno i pjevačko umijeće ubrzo je postalo široko prepoznato, a najveću slavu stekla je u Parizu. Upravo je tamo Josephine svojedobno bila jedna od najvećih zvijezda, a upisala je i brojne glumačke uloge.

Janelle Monae

Iako je već navedeno dovoljno da se zaključi kako je riječ o jednom iznimnom životu, to nije sve. Baker se tijekom Drugog svjetskog rata priključila francuskom Pokretu otpora, te je to vrijeme provela djelujući kao špijunka za Saveznike.

Život koji ostavlja bez daha

Serija koja je najavljena bavit će se upravo tim poglavljem njenog života. De La Resistance će biti naziv ovog ostvarenja, a pratit će sve aktivnosti kojima je Josephine Baker dolazila do informacija, kao i krug ljudi u kojem se tada kretala. Također ćemo imati pobliže upoznati njen lik i djelo, njena razmišljanja i stavove te sve ono što ju je učinilo jednom od najvećih zvijezda svoga vremena.

Iako je već poznato tko će sve biti uključen u novu seriju, datum početka snimanja ili izlaska serije još uvijek nije poznat. Iza svega će stajati A24, američka nezavisna kompanija koja iza sebe već ima poprilično velik broj uspješnica.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori