Još dva dana do treće sezone serije True Detective

Još dva dana do treće sezone
serije True Detective

Mahershala Ali u glavnoj ulozi

Nagrađivana HBO drama Pravi detektiv (True Detective) vraća se s trećom sezonom 14. siječnja, kada će prve dvije epizode biti dostupne na HBO GO-u, dok će na HBO kanalu premijera prve dvije epizode biti istog dana u 20.00h. Nakon toga će po jedna nova epizoda biti prikazana ponedjeljkom u 20.00h, a istog dana će dolaziti u HBO GO ponudu.

U novoj sezoni fokus radnje će biti na novom slučaju, uz impresivnu novu glumačku postavu. Mahershala Ali igra glavnu ulogu Waynea Haysa, umirovljenog detektiva kojeg 35 godina muči slučaj nestanka 12-godišnjeg dječaka i njegove 10-godišnje sestre u gradu West Finger u Arkansasu. Dok ostarjeli Hays, kojeg pamćenje izdaje, kontemplira o svojoj istrazi s producentom dokumentarca o stvarnim zločinima, saznajemo više o slučaju i Haysovoj prošlosti prateći priče iz 1980., kad se zločin dogodio, i 1990., kad je šokantno otkriće ponovno probudilo interes za slučaj.

Kroz ove flashbackove upoznajemo ključne likove poput Rolanda Westa (Stephen Dorff), Wayneova partnera u vrijeme ubojstva; Amelije Reardon (Carmen Ejogo), učiteljice i spisateljice; kao i okružne dužnosnike, FBI-eve agente, članove obitelji i osumnjičene.

True Detective u trećoj sezoni

Svaka od osam epizoda daje novi dio slagalice događaja sudbonosne noći 1980. – te kako je taj događaj mnogo godina oblikovao živote brojnih ljudi.

Serija je do sada bila nominirana za čak 13 Emmyja i 4 Zlatna globusa, a poznata je po jakim glumačkim imenima u glavnim ulogama. U prvoj sezoni su Matthew McConaughey i Woody Harrelson briljirali tumačeći dvojicu detektiva iz Louisiane, dok su u drugoj sezoni Colin Farrell i Vince Vaughn vodili gledatelje kroz uzbudljivu istragu o bizarnom ubojstvu u Kaliforniji.

Scenarij treće sezone potpisuje autor serije Nic Pizzolatto, uz Davida Milcha i Grahama Gordyja, dok su za režiju bili zaduženi Nic Pizzolatto, Jeremy Saulnier i Daniel Sackheim. Izvršni producenti su Nic Pizzolatto, Scott Stephens, Daniel Sackheim, Jeremy Saulnier Steve Golin, Richard Brown i Bard Dorros, a producent je Peter Feldman.

https://www.youtube.com/watch?v=XHEseQ8Bd6c

Foto: HBO

Učitati još
Zatvori