Izgleda da će ovi filmovi s Cannesa biti najveći hitovi

Izgleda da će ovi filmovi s Cannesa
biti najveći hitovi

Filmski festival u Cannesu počeo je 14. svibnja i zapravo slijedi jedanaestodnevno otkrivanje nekih od vodećih međunarodnih filmova. Cannes ove godine donosi mnogo uzbuđenja, a da bismo vam pomogli pratiti koji filmovi će dominirati kino dvoranama donosimo pregled nekih od najpoznatijih naslova koji će se prikazati na festivalu, a koje već sada očekuje svijetla kino budućnost i nakon festivalskog prikazivanja…

Once Upon a Time . . . in Hollywood

Ovog ljeta holivudska zlatna prašina vraća nas u kasne šestdesete, u zlatno doba Hollywooda u filmu prigodnog naziva, “Bilo jednom…u Hollywoodu”, najnovijem ostvarenju redatelja i scenarista, dobitnika Oscara, Quentina Tarantina. U filmu se okupila impozantna glumačka ekipa, predvođena Bradom Pittom, Leonardom DiCaprijem i Margot Robbie.

“Bilo jednom…u Hollywoodu” deveti je film slavnog Quentina Tarantina, poznatog po brojnim uspješnicama nastalih pod njegovom redateljskom palicom (Pakleni šund, Jackie Brown, Kill Bill 1,2, Reservoir Dogs, Otporan na smrt, Nemilosrdni gadovi, Odbjegli Django, Mrska osmorka). Na scenariju za ovaj film Tarantino je radio punih pet godina te ga je u konačnici usporedio s poznatim Paklenim šundom, što sasvim dovoljno govori o ljestvici očekivanja.

Rocketman

Rocketman je epska glazbena fantazija i dosad neviđena, necenzurirana priča Sir Eltona Johna. U svojoj dugoj karijeri Elton John je prodao više od 250 milijuna primjeraka svojih albuma. Dobio je pet Grammy nagrada, pet Brit Awardsa, nagradu Tony, jedan Zlatni globus i jednog Oscara.

Jednog od najpopularnijih britanskih pjevača svih vremena i živu ikonu svjetske pop kulture u novom će filmu utjeloviti Taron Egerton. Redatelj je Dexter Fletcher, a u glavnim ulogama su Taron Egerton, Jamie Bell, Richard Madden, Gemma Jones i Bryce Dallas Howard.

Pain and Glory

Bol i slava (španjolski: Dolor y gloria) je španjolska drama iz 2019. u režiji Pedra Almodovara. Zvijezde u filmu su Antonio Banderas, Asier Etxeandia, Penélope Cruz, Julieta Serrano i Leonardo Sbaraglia.

Film je objavljen u Španjolskoj 22. ožujka 2019. godine od strane tvrtke Sony Pictures Release te je odabran za natjecanje za Palme d’Or na filmskom festivalu u Cannesu 2019. godine.

Film pripovijeda seriju događanja Salvadora Malla (Antonio Banderas), filmskog redatelja tijekom njegovog profesionalnog pada. Neki od tih reencountera su fizički, neki se pamte: njegovo djetinjstvo šezdesetih godina, kada je zajedno sa svojom obitelji emigrirao u Paternu u potrazi za prosperitetom, prvom željom, svojom prvom odraslom ljubavi u Madridu 1980-ih, bolni raskid odnosa, pisanje kao terapija za zaborav, prerano otkriće filma, suočavanje s nemogućnošću nastavka snimanja, itd…

https://www.youtube.com/watch?v=F9dq66KO9eQ

A Hidden Life

Potresna i inspirativna priča o Austrijancu Franzu Jägerstätteru, koji ima prigovor savjesti te se odbija boriti za naciste u Drugom svjetskom ratu. Film je napisao i režirao Terrence Malick i jedan je od festivalskih favorita!

https://www.youtube.com/watch?v=HWC4dVB8n1s

Frankie

Tri generacije bore se s iskustvom koje mijenja život tijekom jednog dana odmora u Sintri, Portugalu, povijesnom gradu poznatom po gustim vrtovima i vilama te palačama iz bajke. U filmu glumi divna Isabelle Huppert, dok režiju potpisuje Ira Sachs.

Bacurau

Redatelj odlučuje putovati u selo u unutrašnjosti Brazila kako bi snimio dokumentarac. Kako prolaze dani, počinje otkrivati ​​da mještani nisu baš ono što se čini i skrivaju opasne tajne…

Atlantique

U popularnom predgrađu Dakara radnici na gradilištu futurističkog tornja, bez mjesečnog plaćanja, odlučuju napustiti zemlju uz ocean za bolju budućnost. Među njima je i Sulejman, ljubavnik Ade, a obećan drugome.

Matthias & Maxime

Nova drama Xaviera Dolana koja je pobudila veliki interes kritike i javnosti. Xavier je napisao, režirao i glumi u filmu o grupi prijatelja u kasnim dvadesetim godinama…

The Dead Don’t Die

Iščekivani film Jima Jarmuscha o zombijima s Billom Murrayjem i Adamom Driverom u glavnim ulogama. No, uz njih ćemo gledati i Tildu Swinton, Chloë Sevigny, Stevea Buscemija, Dannyja Glovera, Caleba Landry Jonesa, Rosie Perez, Iggyja Popa, Saru Driver, RZA, Selenu Gomez, Toma Waitsa i još mnoge druge… Ova zvučna imena samo su dio ekipe koja se okupila u filmu The Dead Don’t Die.

Radnja prati trio policajaca, Adama Drivera, Billa Murraya i Chloë Sevigny, u čijem mirnom gradiću Centerville počne zombie apokalipsa kada se mrtvi počnu ustajati iz svojih grobova. Ova zombie komedija dolazi u kina od 14. lipnja kada ćemo vidjeti kako će se stanovnici Centervillea izboriti za svoj mir. Pogledajte trailer u nastavku!

Učitati još
Zatvori