Evo zašto je novo poglavlje Seks i grada must-watch

Evo zašto je novo poglavlje Seks
i grada must-watch

Ženske serije tijekom godina su se drastično mijenjale, korak po korak i iz sezone u sezonu protagonistice ženskih serija odnosno tzv. chic lit žanra postale su otvorenije, ambicioznije, karakterno zanimljivije. Danas su ženske serije na svom vrhuncu, svake godine dobijemo po nekoliko novih priča, ali sve se one na ovaj ili onaj način ugledaju na – Seks i grad. Kultna serija koju smo pratili od devedesetih do gotovo sredine 2000-ih obilježila je televiziju i zauvijek promijenila ženske junakinje. Od otvorenog pričanja o seksu i ženskom iskustvu preko toga da je svaka od četiri kultne prijateljice, Carrie, Samantha, Charlotte i Miranda, imala drugačije želje, ambicije i baš su sve bile opravdane i dovoljne.

Tu je, naravno, i neopisiv šarm modne strane priče koja je postavila visoku ljestvicu za sve nadolazeće ženske serije, kao i humor, zabavan prikaz ženskog prijateljstva i navigiranja kroz život u New Yorku. Nakon što smo ih otpratili 2004. godine, dobili smo još dva filma, ali najveću je senzaciju prošle godine izazvala potvrda da se Seks i grad vraća u svom novom poglavlju I tek tako… koje je stiglo u ponudu HBO GO-a.

I tek tako…nakon toliko iščekivanja, prvih pogleda koji su rasplamsali neviđeni hype oko reboota i brojnih teasera, novo poglavlje je stiglo. I vjerujte nam, apsolutni je must-watch. Posebice ako ste među onima koji su godinama pratili slavne prijateljice, ali čak i ako nikad niste uskočili na taj ‘vlak’, u ovaj, gotovo 10 godina kasnije, ćete se zasigurno poželjeti ukrcati – iz više razloga!

I tek tako…Novo poglavlje u životima Carrie, Mirande i Charlotte

Nova serija I tek tako… vodi nas natrag u živote poznatih prijateljica. Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), Miranda Hobbes (Cynthia Nixon) i Charlotte York (Kristin Davis) još uvijek žive u New Yorku i navigiraju svojim svakodnevicama, ali ovoga puta u svojim pedesetima. Njihovi slavni brunchevi još uvijek su omiljeni način sastajanja, ali u postcovid stvarnosti okupiraju ih drugačije stvari. Miranda i Charlotte više nemaju klince, već tinejdžere – crvenokosi Brady sad je u punom mahu puberteta i opsjednut je svojom novom curom, dok Charlotte ima pune ruke posla s Lily i Rose, sasvim drugačijim kćerima od kojih svaka ima svoje ambicije, stil i želje. Carrie još uvijek ima – Biga s kojim živi svoju idilu u raskošnom stanu u New Yorku i koji je ostao jednako šarmantan i desetak godina kasnije. Vraćaju se i brojni dragi nam sporedni likovi, kao što su Anthony i Stanford, a tu su i uvijek obožavani Steve, Mirandin suprug i Harry, Charlottein suprug.

A za sve one koji se pitaju što je sa Samanthom Jones (Kim Catrall) – živi svoj biznis san u Londonu, nakon što je zahladila odnos s ostatkom ekipe zbog svađe s Carrie. Međutim, pokojom malom gestom Samanthin će nam se lik ubaciti u priču i nikad ne biste mogli pogoditi kojim povodom i kako. Ono što vam možemo reći je – da nećete ostati imuni.

Tu je i cijeli novi niz originalnih, intrigantnih likova koji su savršen podsjetnik da ovo nije samo nastavak Seks i grada. Ovo je nova serija, nova priča i nova stvarnost u kojoj gledamo naše protagonistice. Iako nas doza nostalgije zove da upalimo seriju na HBO GO-u, upravo su zanimljiva lica I tek tako… razlog zašto da je i pogledamo do kraja i zašto će svaka nadolazeća epizoda rasplamsati još jedan val uzbuđenja. Među najzanimljivijim je likovima Sara Ramirez kao Che Diaz, prvi ikad nebinarni lik u svemiru Seksa i grada. Che je biseksualne orijentacije i glavno je lice podcasta kojem se Carrie priključila nakon pisanja kolumna i knjiga. I upravo je ovo jedan od najinteresantnijih likova koji će Carrie nerijetko gurnuti iz zone komfora i priuštiti nam duhovite trenutke u seriji.

Sara Ramirez kao Che Diaz
Nicole Ari kao Lisa Todd Wexley
Karen Pittman kao dr. Nya Wallace

Neka cool imena ulaze i u svakodnevicu Mirande i Charlotte. Uvijek ambiciozna, Miranda upisuje nove kolegije na fakultetu i tako upoznaje dr. Nyu Wallace, profesoricu na predmetu koji je silno htjela slušati. Inspirirano osjetljivim vremenima u kojem živimo, Mirandino i Nyino prijateljstvo počinje neugodnim, ali urnebesnim susretima, a već je iz prve dvije epizode jasno da će seriji donijeti dinamičnost i još jedan nezaboravni odnos u srcu radnje.

Tu je i Sarita Choudhury u ulozi Seeme Patel, self-made agentice nekretninama koja će u narednim epizodama odigrati važnu ulogu kao otvorena i odlučna protagonistica koja uvijek govori ono što joj je na umu. Još jedan ženski lik koji nam je odmah zapeo za oko je Lisa Todd Wexley koju utjelovljuje Nicole Ari. Lisa je elegantna humanitarka, supruga biznismena i nova potencijalna prijateljica Charlotte York koja ju vidi kao ekstremno ‘cool’ osobu s kojom bi se vrlo rado družila, a nama, iz perspektive gledatelja, donosi neke od najboljih modnih izdanja već u prvim epizodama.

Neodoljiva nova modna priča

Upravo je modna strana priče uvjerljivo jedan od najvećih razloga zašto jedva čekamo pogledati i preostale epizode! Uz žensko prijateljstvo, Vogue i cosmopolitane, najjača je asocijacija na Seks i grad pa i I tek tako… upravo moda. Nova serija punom snagom vraća visoku modu u raskošnim i luksuznim izdanjima, ali ovoga puta kombinezoni, haljine i suknje imaju suvremeni trendi pomak. Stilska ikona Carrie vratila se, kao što smo se i nadali, svom eklektičnom stilu, dizajnerskim torbicama, ukrasima za kosu i potpeticama. Međutim, modnu stranu priče ovoga puta potpisuju i neka nova cool modna imena, mladi internacionalni dizajneri što se vidi u brojnim izdanjima slavnih prijateljica, a ponajviše novih likova. Grafički printevi, glomazan nakit, vintage komadi, ali i opuštene kombinacije našle su svoje mjesto u novoj seriji i dale joj dimenziju kojoj se tako veselimo i u svim preostalim epizodama koje stižu u ponudu HBO GO-a.

Nezaobilazan must-watch

Intrigantna radnja, otkačeni likovi i raskošna estetika zasigurno su prvi vrhu razloga zašto je I tek tako… must-watch naslov na HBO GO-u. Bez obzira kako će se radnja razvijati do kraja serije, u pitanju je jedan od najiščekivanijih rebootova godine. Nostalgičari među nama će uživati u svakoj sekundi, ali i oni koji će se tek sad priključiti neće ostati imuni na nenadmašno žensko prijateljstvo, duhovite prizore pedesetogodišnjih TV ikona. Ni sami ne želimo propustiti nadolazeće epizode jer, ako će biti kao prve dvije koje smo uspjeli uhvatiti na HBO GO-u, onda nas očekuje vrtoglavo novo ruho Seks i grada, moderni twist na dramediju koja bi nas osvojila čak i da nikad nismo gledali kultne prijateljice.

Foto: Profimedia.hr, IMDb

Učitati još
Zatvori