Kazalište na otvorenome na prekrasnim hvarskim lokacijama

Kazalište na otvorenome na
prekrasnim hvarskim lokacijama

Ako ste planiralu put, posjet ili ljetovanje na Hvaru, ova vijest će vas sigurno razveseliti! Naime, 57. hvarske ljetne priredbe počinju u ponedjeljak, 2. srpnja 2018. predstavom Zora riđokosa, Gradskog kazališta Trešnja u režiji Renea Medvešeka u kojoj će jednako uživati najmlađa kao i ona starija publika. Predstava će se odigrati na Ljetnoj pozornici Veneranda s početkom u 21:30 sati. Na istoj će se pozornici tri dana kasnije, u četvrtak 5. srpnja 2018., odigrati nagrađivana predstava Hinkemann, Zagrebačkog kazališta mladih, u režiji Igora Vuka Torbice. Program se nastavlja u klaustru franjevačkog samostana 8. srpnja 2018., koncertom Duo Art MM-a s početkom u 21.30 sati.

Hvarske ljetne priredbe na prekrasnim lokacijama u Hvaru

Ovo je samo uvertira u bogat kazališni i glazbeni program ovogodišnjeg izdanja festivala koji u srpnju i kolovozu nudi veliki broj kvalitetnih glazbenika i kazališnih predstava. Hvarske ljetne priredbe u svom 57. izdanju očekuje bogat kulturni program u kojem će se naći sadržaja za svačiji ukus. Hvarske ljetne priredbe održavaju se kontinuirano od 1961. godine na povijesnim lokacijama grada Hvara: Franjevački samostan, Ljetnikovac Hanibala Lucića, Ljetna pozornica Veneranda, tvrđava Fortica, katedrala sv. Stjepana i Trg sv. Stjepana, te u mjestima Velo i Malo Grablje. Ova manifestacija u organizaciji Grada Hvara čuva dugu tradiciju iznimne kulturne ponude, posebice u domeni glazbene umjetnosti što ju čini prepoznatljivom na nacionalnoj, ali i međunarodnoj razini.

Priredbe su tradicionalno započinjale iza uskršnjih blagdana i trajale do polovice listopada, što ih je činilo najdužim festivalom na Jadranu. S ciljem pružanja kvalitetnog glazbenog i dramskog doživljaja Hvaranima i njihovim gostima, tijekom gotovo šestomjesečnog razdoblja, festival je okupljao renomirane hrvatske i svjetske izvođače, te činio oazu visokokvalitetne i probrane glazbene i dramske umjetnosti u cjelokupnoj ljetnoj turističkoj ponudi Hvara.

Više informacija možete saznati na hvarsummerfestival.hr i na Facebook stranici i Instagram profilu.

Učitati još
Zatvori