HNK u Zagrebu ovog vikenda organizira dvije jako zanimljive večeri s performansima

HNK u Zagrebu ovog vikenda organizira dvije jako zanimljive večeri s performansima

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu ovog vikenda ima dva interesantna događaja koja svakako vrijedi posjetiti.

Nakon praizvedbe poetske drame Gdje se kupuju nježnosti Monike Herceg, Drama HNK u Zagrebu nastavlja s programima predstavljanja poezije kojima publici želi približiti pjesničko stvaralaštvo. Večer pod naslovom Ne čitaš žene 5. veljače donosi glasove suvremenih hrvatskih pjesnikinja u izboru Monike Herceg i scenskoj postavci Ivice Buljana održat će se 5. veljače u 19.30 sati. Poeziju Sanje Baković, Olje Savičević Ivančević, Monike Herceg, Lidije Deduš, Ane Brnardić, Martine Vidaić, Dorte Jagić, Vanda Mikšić i Marijane Radmilović govore Alma Prica, Vanja Matujec, Olga Pakalović, Barbara Vicković, Ivana Boban, Luca Anić, Iva Jerković.

U sklopu akcije HNK u Zagrebu za Petrinju koja će se održati 6. veljače u 20.30 sati nakon izvedbe dramske predstave Gdje se kupuju nježnosti, publika će imati priliku pomoći obnovi u Petrinji.

Događaj ima cilj pripomoći obnovi srušenom Pučkom otvorenom učilištu Hrvatski dom Petrinja koje je stradalo u katastrofalnom potresu 29. prosinca 2020. godine a prijenos ove humanitarno glazbeno poetske večeri gledatelji će moći pratiti i na programu HRT-a.

Ulaznice neće biti u slobodnoj prodaji već će se novčane donacije skupljati na ulazu u kazalište u posebnoj kutiji koja se nalazi u foajeu kazališta.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori