Hit dokumentarac “Čišćenje s Marie Kondo” stigao je na Netflix

Hit dokumentarac “Čišćenje s Marie
Kondo” stigao je na Netflix

Nakon što je publiku iz cijelog svijeta potpuno osvojila knjigom “Čarolija koja će vam promijeniti život”, od sada Marie Kondo možemo pratiti i na Netflixu u dokumentarnom serijalu od ukupno 8 epizoda. Pogađate, serijal je temeljen upravo na spomenutoj knjizi koja je osvojila svijet. Njena filozofija pospremanja koja se bazira na minimalizmu i oslobađanju od nepotrebnih stvari i viškova te sređivanju misli i života sada je još dostupnija.

Marie Kondo ističe i zahvalnost prema stvarima

Već u prvoj epizodi jasno je koliko Marie svojim znanjem, umijećem i gotovo terapeutskom mirnoćom pomaže ljudima vratiti uravnoteženost i sklad u svoj dom. Zahvalnost koju ističe prema stvarima i kući koja čuva obitelj i pruža joj sigurnost i oslonac, vraća fokus na bit koja se zapravo krije iza materijalnih stvari koje posjedujemo. Većina njih nam zapravo ne treba, ali u određenim trenucima su nam pomogle da se osjećamo bolje, da popunimo prazninu ili da se nagradimo. No, kako je u svemu važna mjera, tako Marie vrlo racionalno suočava ljude i stvari i pomaže im osloboditi se anksioznoisti koju im u život unosi neorganiziranost, nered i neosvještenost ne samo o stvari i prostoru već i o samima sebi.

Minimalizam unosi mir i harmoniju

Kako Marie naglašava, cilj je učvrstiti odnose među ljudima te vratiti radost i slogu koju često zatrpanost stvarima i obvezama zna narušiti. Anksioznost, svađe, međusobno optuživanje i nezadovoljstvo proizlaze iz nereda pa Marie pokušava ukloniti sve prepreke kvalitetnom i harmoničnom životu.

Iako pristup Marie Kondo nerijetko izaziva kontroverze, njena je popularnost neupitna. Stoga, ukoliko su vam potrebne ideje kako unijeti red u svoj dom ili tek želite biti u toku s frendicama i braniti svoje viđenje Marienog rada, znate što vam je činiti kada uhvatite malo slobodnog vremena.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori