Forrest Gump reunion: Tom Hanks i Robin Wright u novom filmu o kojem će svi pričati
Forrest Gump reunion: Tom Hanks i Robin Wright u novom filmu o kojem će svi pričati

Forrest Gump reunion: Tom Hanks i Robin Wright u novom filmu o kojem će svi pričati

Tom Hanks, jedan od najvoljenijih glumaca u Hollywoodu, poznat po svojoj svestranosti i karizmi, ponovno je u epicentru filmskih događanja. Naime, opet se udružuje s Robin Wright i redateljem Robertom Zemeckisom u novom filmu Here. Ovaj dugoočekivani projekt donosi ponovno okupljanje tima koji je stvorio legendarni film Forrest Gump. Film Here je adaptacija grafičkog romana Richarda McGuirea iz 2014. godine i obećava jedinstveno filmsko iskustvo. Here se odvija tijekom jednog vijeka na jednoj lokaciji, pri čemu kamera ostaje fiksirana unutar jednog doma tijekom cijelog trajanja filma.

Film sniman u jednom kadru

Gledatelji će biti svjedoci priča različitih generacija ljudi koji su živjeli u tom domu, s Tomom Hanksom i Robin Wright u glavnim ulogama. Perspektiva kamere ostaje ista, ali se sve oko nje mijenja, što predstavlja ambiciozan narativni koncept. Hanks tumači lik baby boomera Richarda, dok Wright igra njegovu tinejdžersku djevojku i kasniju suprugu Margaret. Kroz kombinaciju tradicionalne šminke i digitalne tehnologije podmlađivanja, Hanks će izgledati mladoliko kao tinejdžer. Međutim, u isto vrijeme (tijekom filma) će izgledati i kao 80-godišnjak, što dodaje dodatnu dimenziju filmu. Prema određenim medijima, u filmu se pojavljuju i drugi likovi koji su živjeli u tom domu kroz generacije.

here
here

Efekt pomlađivanja

Iako publika nije uvijek prihvatila efekte podmlađivanja, mnogi redatelji su pokušali impresionirati ovom tehnologijom. Primjerice, Martin Scorsese, Ang Lee i James Mangold koristili su ove efekte za velike zvijezde poput Roberta De Nira (The Irishman), Willa Smitha (Gemini Man) i Harrisona Forda (Indiana Jones and the Dial of Destiny), ali nisu svi gledatelji bili uvjereni u rezultate. Određeni mediji prenose da je George Miller izjavio da su ga nesigurni efekti podmlađivanja u filmovima poput The Irishman naveli da ne pomladi Charlize Theron za svoj Mad Max prequel Furiosa, jer tehnologija još uvijek nije dovoljno napredna.

Here će premijerno biti prikazan u kinima 15. studenog, u distribuciji Sonyja. U nastavku možete pogledati trailer.

*Tekst je preuzet s portala Journal.rs

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori