HBO snima film prema knjizi Elene Ferrante s Natalie Portman u glavnoj ulozi

HBO snima film prema knjizi Elene Ferrante s
Natalie Portman u glavnoj ulozi

Natalie Portman_Elena Ferrante

Oskarovka Natalie Portman glumit će glavnu ulogu u novom HBO-ovom filmu, The Days of Abandonment nastalom prema istoimenom best-selleru Elene Ferrante. Film je trenutno u preprodukciji, redateljica je Maggie Betts, a i Ferrante sudjeluje u njegovoj produkciji.

Dani zaborava

Elena Ferrante talijanska je  književnica koja piše pod pseudonimom, a njezin stvarni identitet je nepoznat javnosti. Iako je proglašavana najvažnijom talijanskom književnicom svoje generacije, svoj identitet i dalje skriva od objave svojega prvog romana 1992. godine. Jedan od njezinih najpoznatijih romana Dani zaborava, sada će doživjeti i svoju drugu ekranizaciju. Radnja filma će se vrtjeti oko obiteljske žene Tess (Portman) koju na pragu četrdesetih muž ostavlja zbog mlađahne ljubavnice. Kriza identiteta i strah od suočavanja sa svijetom, nošenje s nezamislivom situacijom, preispitivanje vlastitog identiteta i traženje smisla za nastavak života okosnica su ovoga filma.

Nije ovo prva ekranizacija nekog djela Elene Ferrante. Danas su dostupne i dvije filmske adaptacije prema romanima ‘Uznemirujuća  ljubav’ i ‘Dani zaborava.’ A njezina knjiga ‘Lažljivi život odraslih’ postat će i serija na Netflixu. The Days of Abandonment također je već doživjela svoju ekranizaciju 2006. talijanskog redatelja Roberta Faenza.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori