Zavirite u sve skrivene kutke kazališta Trešnja

Zavirite u sve skrivene kutke
kazališta Trešnja

Kazalište Trešnja cover

Trešnja – U kazalištu o kazalištu

U kazalištu Trešnja učenici osnovnih škola, na inicijativu svojih učitelja, mogu sudjelovati u programu pod nazivom U kazalištu o kazalištu. Cilj ovog programa je na zanimljiv i pristupačan način upoznati učenike s prostorom kazališta i procesom stvaranja kazališne predstave. No, ovih zimskih praznika program će se prvi put održati za sve zainteresirane koji žele upoznati kazalište.

Tijekom obilaska kazališta posjetitelji će moći naučiti o procesu stvaranja predstava od nastajanja teksta, čitaćih proba, proba u prostoru, nastanka kostima i scenografije, oblikovanja rasvjete i tona, tehničke i generalne probe do pretpremijere i premijere. Uz stručno vodstvo imat će priliku obići razne dijelove kazališta Trešnja, koji inače nisu dostupni javnosti, te upoznati tehničku opremu uz koju se stvara kazališna iluzija.

Šminkernica kazališta Trešnja2_foto Toni Renaud

Posjetiteljima će biti na raspolaganju kazališni pojmovnik koji objašnjava sva kazališna zanimanja, kao i pojmove koji se u kazališnu koriste. Neki od posjetitelja imat će priliku osjetiti čari, ali i napore koje donosi posao glumaca. Jedinstveni termini ovog programa, održat će se za sve zainteresirane u kazalištu Trešnja 13. siječnja u 17 sati, 14. siječnja u 11 sati. Ulaznica je 30 kuna.

Priliku za osvojiti 2 karte za navedeni program u nedjelju 14. siječnja ima jedna sretnica ili sretnik koji na ifeellucky@journal.hr pošalju svoje ime i prezime s KAZALIŠTE TREŠNJA u predmet e-maila. Također, kako biste bili u prilici osvojiti ulaznice, ispod Facebook objave ovog članka u komentarima morate označiti prijateljicu ili blisku osobu koja bi isto voljela sudjelovati u darivanju. Javljati nam se možete sve do 13. siječnja do 16 sati kada ćemo i objavit sretnog dobitnika ili dobitnicu!

Čestitamo Lani Duka Zupanc!

Inspicijentski pult kazališta Trešnja1_foto Toni Renaud

Inspicijentski pult kazališta Trešnja2_foto Toni Renaud

Gledalište kazališta Trešnja_foto Toni Renaud

Foto: Toni Renaud

Učitati još
Zatvori