Glazbeni dokumentarci koje gledamo u samoizolaciji

Glazbeni dokumentarci koje
gledamo u samoizolaciji

Kako se kultura u doba korone preselila na internet u mogućnosti smo gledati streamove kazališnih predstava, virtualne izložbe, pa čak i koncerte. Za ljubitelje filmova i serija mnogi su stream servisi otključali svoje programe pa je idealno vrijeme za pogledati filmove i serije za koje inače niste imali vremena. Izdvojili smo koji su to glazbeni dokumentarci koje trebate pogledati.

Glazbeni dokumentarci

U svijetu dokumentarnog filma glazbeni dokumentarci nose posebno mjesto, pogotovo ako temeljito i potresno analiziraju živote glazbenika koje nikada prije nismo imali priliku vidjeti u situacijama kada se ugase svijetla pozornice. Najčešće su to ljudi od krvi i mesa kao i svi mi, prolaze slične probleme i tuge a mračna strana slave često preko medija nije vidljiva za većinu publike. Mi smo izdvojili glazbene dokumentarce koji će vas ostaviti bez daha i natjerati da dobro promislite.

Miss Americana 

Život jedne od najpoznatijih i najplaćenijih svjetskih pjevačica javnosti je predstavljen na dlanu. Glamurozan život ispunjen slavom i novcem, zapravo je krinka kojom se pokušava sakriti osamljenost i tuga globalno popularne pop dive. Mlada žena suočena sa slavom s kojom se teško nosi sigurno nije slika koju ste zamišljali na spomen Taylor Swift. Ovaj dokumentarac izbliza će vam pokazati stvaran život iza pozorničkih kulisa.

Homecoming: A Film By Beyoncé 

Otkako je premijerno prikazan ovaj film ne prestaje plijeniti pažnju. Žena prva crnkinja headliner Coachelle, Beyonce je ovaj film snimila upravo na ovom festivalu gdje je usput snimila i live album. Ovaj nastup joj je bio prvi nakon što je rodila blizance a njime je najavila velik povratak. Inspirativan, nadahnjujuć, moćan, sve je to ovaj film.

Quincy

The hardest working man in show business kako su ga zvali, Quincey nam u filmu koji je režirala njegova kćer Rashida Jones otkriva sve o svom životu posljednjih sedamdesetih godina. Njegova kaotična i nesretna mladost završila bi sigurno tragičnom sudbinom da nije otkrio klavir. Glazba mu je tada obuzela život.

Whitney: Can I Be Me

Jedan od najpotresnijih dokumentaraca o svjetskoj glazbenoj divi, čiji je život prepun patnje iako poznat javnosti opet tako dobro sakriven. Sjajna karijera, ovisnost o drogama, Bobby Brown to su prve asocijacije na Whitney. No ono što se skrivalo iza glamura i slave puno je bolnije i tragičnije. Ako ga kojim slučajem dosad niste uspjeli pogledati, samoizolacija je idealno vrijeme za to.

Učitati još
Zatvori