Girls Weekend uz filmove donosi i panel s Jelenom Veljačom, Idom Prester i Majom Sever

Girls Weekend uz filmove donosi i panel s Jelenom Veljačom, Idom Prester i Majom Sever

Girls Weekend

Treće izdanje revije Girls Weekend održat će se od 16. do 20. listopada u kinu Kaptol Boutique Cinema. Ova revija hedonizma, filma i inspiracije jedinstveni je događaj koji nudi raznovrsni program i cjelovito iskustvo: šest različitih filmskih priča, uživanje i opuštanje uz degustaciju pića, popratni sadržaj te poklone naših partnera. Pored svega toga, Girls Weekend uključuje i niz razgovora sa  inspirativnim ženama koje u raznim sferama društvenog djelovanja svakodnevno probijaju granice, osnažuju žene te potiču i ukazuju na važnost društvene promjene.

Panel diskusija GLASNE ŽENE uključuje javne osobe koje djeluju i rade u različitim kulturno-umjetničkim i društvenim djelatnostima, a koje kroz digitalne kanale pomiču granice, koriste vlastiti utjecaj u javnosti i na društvenim mrežama te ga preusmjeravaju kako bi inicirale društvenu promjenu. GLASNE ŽENE su glazbenica i voditeljica Ida Prester, novinarka i urednica u Informativnom medijskom servisu HRT-a Maja Sever te producentica, scenaristica i glumica Jelena Veljača. Sve one koriste društvene mreže kako bi glasno ukazale na određene društvene probleme i anomalije, gorljivo zagovaraju vrijednosti u koje vjeruju te svojim angažmanom iniciraju i realiziraju društveno korisne akcije i ostvaruju vrijedne rezultate. Panel GLASNE ŽENE održat će se u četvrtak, 17. listopada u 18.30 sati u WOW baru Kaptol Boutique Cinema

SNAŽNE ŽENE naziv je panela koji uključuje gostovanje žena koje pomiču granice fizičke izdržljivosti. Opasnija zanimanja poput graditeljstva, spašavanja i zaštite donedavno su bila percipirana i predodređena samo za muškarce, a žene su redom bile brojčano znatno podzastupljene. Danas ta podjela sve više jenjava, zahvaljujući pionirkama u pojedinim zanimanjima. SNAŽNE ŽENE su: Tihana Boban, gorska spašavateljica i licencirana vodičica potražnog psa HGSS-a, Jasmina Kadija, arhitektica i prva hrvatska profesionalna vatrogaskinja, Christine Korade, kineziologinja, kaskaderka i visinska radnica. Spomenuti panel održat će se u petak, 18. listopada u 18.30 sati, a razgovor će moderirati Ljubica Letinić

Kroz panel PODUZETNE ŽENE predstavljamo projekt WOMEN IN ADRIA koji kroz razne platforme potiče i osnažuje žensko poduzetništvo. Riječ je o brendu za ambiciozne žene, poduzetnice, korporativne žene, sve one koje žele ostvariti uspješnu karijeru. Ovaj inkubator ženskog poduzetništva predstavit će Maja Kos, direktorica Operacija Women in Adria, Ana Dukić, novinarka istoimenog online magazina te Jelena Čevra, vlasnica tvrtke Pyaar za odnose s javnošću. Moderatorica panela je Ljubica Letinić, a održat će se u subotu, 19. listopada u 18.30 sati u WOW baru Kaptol Boutique Cinema.

Reviju GIRLS WEEKEND 16. listopada otvara premijera iščekivanog Disneyevog filma Gospodarica zla 2 (Maleficent: Mistress of Evil); riječ je o novom nastavku igranog remakea bajke o Trnoružici, koji uključuje senzacionalnu glumačku postavu: Angelinu Jolie, Elle Fanning i Michelle Pfeiffer! Na reviji će biti prikazana originalna i sinkronizirana verzija, a u domaćoj inačici likove glasovno interpretiraju Ksenija Pajić, Jelena Miholjević, Nika Barišić, Frano Mašković, Marko Petrić  i mnogi drugi.

Od ostalih naslova, Sasvim (ne)obično vjenčanje (Simple Wedding) urnebesna je romantična komedija u kojoj Iranka pokušava balansirati zaljubljivanje u queer umjetnika i očekivanja njezinih tradicionalnih roditelja. Dugometražni prvijenac nagrađivane redateljice Sare Zandieh, čiju sjajnu glumačku postavu predvode Rita Wilson i Shohreh Aghdashloo, u kina diljem svijeta stiže tek na Valentinovo 2020., pa je ovo jedinstvena prilika da zagrebačka publika među prvima u svijetu pogleda ovu sjajnu komediju.

O vjenčanju progovara i američka komedija Moj plus jedan (Plus One), i to kroz priču o dvoje prijatelja koji još uvijek nisu pronašli izabranike svog života; uspon i pad njihovog odnosa pratimo kroz čak 17 vjenčanja. Slučajna kriminalka (Crime Wave) apsurdan je triler renomirane španjolske redateljice Gracie Querejete o dobrostojećoj i razvedenoj domaćici Leyre (uspješna španjolska glumica Maribel Verdú) koja za cilj ima zataškati ubojstvo koje je njen sin počinio nad vlastitim ocem. Francuska komedija Jedne magične noći redateljaChristophea Honoréa, premijerno prikazan na ovogodišnjem festivalu u Cannesu (program Izvjestan pogled), donosi priču o ženi koja napušta supruga i seli u hotel preko puta svog doma, iz koje ima direktan pogled na svoj stan, muža i život koji je dijelila s njim. Glavna glumica Chiara Mastroianni u Cannesu je nagrađena za najbolju žensku ulogu.

Posljednji naslov Revije je biografska drama Judy, o životu čuvene američke glumice i pjevačice Judy Garland. Film je režirao Rupert Goold, a u naslovnoj ulozi nastupa Renée Zellweger, čije je interpretacija oduševila filmsku struku diljem svijeta.

Pored filmskog i govornog programa, Girls Weekend uključuje savjetovanje poliklinike RITZ i nekoliko radionica iznenađenja, ali i cjelovito uživanje u degustaciji pića u WOW baru Kaptol Boutique Cinema. Uz svaku kupljenu ulaznicu, svaka posjetiteljica (i posjetitelj) na poklon dobivaju raskošnu poklon vrećicu s proizvodima naših partnera i dnevnu narukvicu koja im omogućuje uživanje u svim sadržajima Girls Weekenda. Ulaznice u pretprodaji možete pronaći ovdje.

Ovim putem možete osvojiti dvije ulaznice za jedan film po izboru, ako pošaljete svoje ime i prezime, naziv filma koji želite pogledati te adresu na [email protected] s predmetom e-maila “GIRLS WEEKEND” do 16. listopada u 8 ujutro kada objavljujemo sretne dobitnike. Također, kako biste bili u prilici osvojiti ulaznice, ispod Facebook objave ovog članka u komentarima morate označiti prijateljicu ili blisku osobu koja bi isto voljela sudjelovati u darivanju.

Čestitamo Tatjani Potkonjak!

Učitati još
Zatvori