Turbulentni život Fride Kahlo sada će biti pretočen i u seriju

Turbulentni život Fride Kahlo sada će
biti pretočen i u seriju

Frida Kahlo danas se smatra jednom od ključnih figura 20. stoljeća. Život meksičke slikarice oduvijek je bio tema brojnih razgovora, biografija, pa čak i ekranizacija. Tu se najviše istaknuo film Frida u kojem ju je utjelovila glumica Salma Hayek. Sada je najavljena i televizijska serija koja bi se trebala baviti životom proslavljene umjetnice. Kako su autori najavili, ona bi trebala ponuditi jednu novu perspektivu na Fridin život.

Bolji uvid u život poznate umjetnice

Koliko je poznato, udruga koja upravlja njenom ostavštinom u partnerstvu je s tvrtkom BTF Media koja će raditi na seriji. Što se radnje tiče, autori serije će se ovoga puta osloniti na članove Fridine obitelji koji bi im trebali dati pravu sliku o tome kako je živjela i kako je izgledala njena svakodnevnica.

Turbulentan život koji je vodila Frida Kahlo zasigurno je dobar materijal za bilo kakvu ekranizaciju. Fridu se doista ne bi moglo nazvati konvencionalnom, budući da je već u veoma ranoj dobi shvatila kako se želi istaknuti. To joj je bilo najlakše napraviti kroz umjetnost, a da se radi o vrlo talentiranoj slikarici prvi je primijetio Diego Rivera, jedan od pionira meksičkog realizma. On će ubrzo postati Fridin poslovni partner, ali i suprug, usprkos velikoj razlici u godinama.

Život obilježen boli

Kada je riječ o spomenutom filmu te brojnim biografijama, one se većinom bave upravo tim kompliciranim odnosom koji su njih dvoje imali. Koliko god stvari ponekad nisu bile lijepe, mnogi se slažu kako je upravo Diego bio taj koji je inspirirao njeno stvaralaštvo i često ju ‘gurao’ u neke nove sfere likovnog izričaja.

Serija koje je najavljena obećava kako će razriješiti brojne spekulacije koje su dugi niz godina pratile Fridin život. Inače, njen život je obilježen boli. S 18 godina teško je stradala u autobusnoj nesreći od koje se nikada nije potpuno opravila. Nikada više nije mogla bezbolno hodati, a nije mogla ni imati djecu, zbog čega je uvijek žalila. Imala je nekoliko spontanih pobačaja, a upravo je te trenutke pretočila u neka od svojih najpoznatijih umjetničkih djela.

Ikona čiji sjaj ne blijedi

Upravo su autoportreti okosnica Fridinog  stvaralaštva, za koje su mnogi rekli kako je u njima uspjela svu svoju bol pretočiti u snagu. Uz to, nije se obazirala na tradicionalne rodne uloge tadašnjeg vremena, a mnogi je danas zato smatraju i ikonom feminističkog pokreta. Istraživanje vlastitog identiteta, ljudskog tijela, ali i smrti samo su neke od tema kojima se Frida Kahlo bavila u svojim slikama do posljednjeg dana. Umrla je nedugo nakon 47. rođendana, nakon niza godina obilježenih teškim zdravstvenim problemima.

Što se same serije tiče, najavljeno je kako će svaka njena epizoda pokriti jedan od nepoznatih dijelova Fridinog života. Ostali detalji vezani za snimanje tek se očekuju.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori