Najzabavniji party filmovi koji će nas oraspoložiti za vikend

Najzabavniji party filmovi koji će nas
oraspoložiti za vikend

Već dugo nismo pogledali klasični, zabavni party film, ali srećom 90-e i 2000-e godine pobrinule su se da imamo cijelu riznicu. Urnebesan dijalog, neugodne situacije, zaljubljenost i ludovanje samo su djelić nekih od naših omiljenih party filmova koji će vas uljuljati u vikend atmosferu. Iako u ovom periodu radije nerijetko radije biramo manja druženja, pravi je gušt prisjetiti se ludih tuluma, ponekad i potpuno amerikaniziranih kakvi se pojavljuju u ovim filmovima.

Jedno je sigurno: nostalgija, zabava i smijeh su zagarantirani!

Superbad

Kad je jedan od autora filma Seth Rogen, većini je jasno što očekivati, a ‘Superbad’ jedna je od naših omiljenih klasičnih komedija. U središtu su urnebesne komedije dva srednjoškolca, Evan (Michael Cera) i Seth (Jonah Hill), kojima je cilj konačno pronaći djevojke prije kraja školske godine. Prilika za to im se pruža kad ih najpopularnije cure pozovu na tulum. No, pod jednim uvjetom, one zahtijevaju da nabave alkohol za tu večer što je problem, jer su obojica maloljetni. Njihovi bezuspješni pokušaji povlače niz drugih neugodnosti i plan da izgube nevinost polako im pada u vodu. Ova klasična američka komedija o stereotipu školskih ‘šmokljana’ apsolutno će vas zabaviti i vratiti u 2000-e.

The Hangover

‘The Hangover’ je vjerojatno najpoznatiji film inspiriran partijanjem i to takvim da se nitko ničeg ne sjeća sljedeći dan. Dva dana prije svog vjenčanja, Doug (glumi ga Justin Bartha) odlazi u Las Vegas sa svoja dva najbolja prijatelja Philom i Stuom (glume ih Bradley Cooper i Ed Helms) te budućim šo­gorom Alanom (glumi ga Zach Galifianakis) na ludu momačku večer za koju su se sva četvo­rica zaklela da je nikad neće zaboraviti. Međutim, kada se trojica momaka sljedećeg jutra probude s nezapamćenim mamurlukom, nitko od njih ne može se ničega sjetiti. Njihov hotelski apartman u potpunosti je uništen, a mladoženja Doug doslovno je nestao. Režiju ove urnebesne, i sada već kultne, komedija potpisuje Todd Phillips, inače zaslužan za uspješnicu Starsky & Hutch.

Dazed and Confused

U 70-im smo godinama i zadnji je dan nastave u srednjoj školi u malom gradiću u Teksasu. Stariji učenici pripremaju tradicionalno zafrkavanje brucoša. Randall “Pink” Floyd (Jason London), zvijezda srednjoškolskog nogometa, koji je pod zakletvom da neće piti, vođa je grupe koja voli ponižavati mlađe učenike. Mitch Kramer (Wiley Wiggins) uspijeva pobjeći od ponižavanja, a počinje prava avantura u kojoj će se neki zaljubiti, voditi ljubav, prvi put probati drogu, napiti se do besvijesti i raditi sve od reda komične i nestašne stvari. Milla Jovovich i Matthew McConaughey također glume u filmu koji je proglašen jednim od najboljih i najsmješnijih filmova o srednjoj školi i odrastanju. 

Old School

Tod Phillips jedna je od autora i redatelj komedije ‘Old School’ iz 2003. godine u kojoj gledamo danas poznata hollywoodska imena Lukea Wilsona, Vincea Vaughna i Willa Ferrella. Ovaj netipični party film prikazuje nostalgične 30-godišnjake koji žele ponovno proživjeti lude dane s fakulteta. Tako odlučuju započeti koledž ‘fraternity’, no, ni ne slute u što su se sve uvalili.

Everybody Wants Some

‘Everybody Wants Some’ noviji je film iz 2016. godine u kojem glume Zoey Deutch, Ryan Guzman, Blake Jenner, Tyler Hoechlin, Glen Powell, Wyat Russell i drugi. Smješten je u 1980. godinu kad grupa otkačenih bejzbolaša s koledža odluči potpuno se razuzdati bez ikakvog roditeljskog nadzora. Komediju je režirao Richard Linklater, poznat po proslavljenoj drami ‘Boyhood.’ Također, otkrio je da je film zamišljen kao nastavak njegovog kultnog ‘Dazed and Confused’ filma koji je također na ovom popisu.

Nick & Norah’s Infinite Playlist

Ako ste raspoloženi za romantičnu komediju s dozom party teme onda je dobar odabir simpatičan film ‘Nick and Norah’s Infinite Playlist.’ Baziran je na istoimenom romanu, a govori o mladom Nicku (Michael Cera) i Nori (Kat Dennings) koji se upoznaju tako što ona njega iznenadna pita da joj bude dečko na pet minuta. Sve se odvija u jednoj noći tijekom koje pokušavaju pronaći tajnu lokaciju na kojoj svira njihov omiljeni bend, ali i Norinu pijanu prijateljicu. Kritika je relativno dobro prihvatila film i bio je nominiran za nekoliko nagrada.

Sixteen Candles

John Hughes postao je jedan od najpopularnijih redatelja u sferi teen filmova upravo zahvaljujući ‘Sixteen Candles.‘ Hughes je svoje magične prste imao u većini popularnih filmova 80-ih i 90-ih, lista se nastavlja unedogled. Tinejdžerski klasik dobio je kultni status, a prati Sam Baker, školarku koja se nada da će njezin 16. rođendan biti poseban i označiti početak odlične godine. No, njezini roditelji potpuno je stavljaju u drugi plan jer se njezina sestra Ginny udaje. U filmu se također odigrava veliki party kod Jakea, dečka u kojeg je Sam zaljubljena, na kojem se odigraju svakojake zgode. Zabava i neugodne situacije su zagarantirane.

This is the End

Za obožavatelje krajnje apsurdnih trippy filmova u stilu tu je ‘This Is the End’, očekivano s potpisom Setha Rogena i Evana Goldberga. U filmu glume imena koja smo već navikla gledati u kombinaciji i to posebno u stonerskim komedijama ili baš ovakvim bizarnim pričama: genijalni Jonah Hill, Seth Rogen, Craig Robinson, Jay Baruchel, Danny McBride i James Franco. Interesantno, u filmu svi glume karikature samih sebe pa tako Franco radi ogroman tulum u Los Angelesu na koji Rogen dolazi u pratnji Baruchela kojem partyji baš i leže. Međutim, usred tulumu počne apokalipsa, svijet se doslovno raspada i abnormalne se stvari počinju događati. Sad je ova neobična grupica glumaca osuđena jedni na druge, a između ostalih se pojavljuju i Channing Tatum, Emma Watson, Michael Cera, Paul Rudd, Mindy Kalling i druge hollywoodske zvijezde.

Ako ste, pak, raspoloženi za opuštanje uz najbolje serije, naše prijedloge otkrijte ovdje.

Foto: Profimedia.hr, IMDb

Učitati još
Zatvori