Filmski maraton: Jennifer Aniston
Filmski maraton: Jennifer Aniston

Filmski maraton: Jennifer Aniston

Jennifer Aniston je ljubimica američkih komedija i jedno od najdražih glumačkih lica koje predlažemo za današnji filmski maraton. Mnogo smijeha, odlične dinamične radnje i raznolike komedije donosimo s našim sljedećim filmskim prijedlozima…

Jennifer Aniston

Derailed, Fatalni preljub

Fatalni preljub je prilično neobično ostvarenje koje započinje kao ozbiljna drama o ljubavnom trokutu sretno oženjenog muškarca i samohrane majke, na tragu klasika Davida Leana Kratak susret, da bi nakon prve trećine radnje prerastao u hitchcockovski triler s tzv. običnim čovjekom u neobičnoj situaciji. Riječ je o adaptaciji romana Jamesa Siegela koju scenaristički potpisuje Stuart Beattie, najpoznatiji kao scenarist filma Michaela Manna Collateral, a redateljski dio posla obavio je Mikael Hafström, švedski filmaš kojem je to bio američki debi.

U glavnim su ulogama Clive Owen i Jennifer Aniston. Dok se za Owena znalo da je vrhunski filmski glumac, J. Aniston ugodno je iznenadila izvrsnom interpretacijom u svojoj možda najozbiljnijoj filmskoj ulozi.

Fatalni preljub

Friends with Money, Prijateljice pune love

Tri prijateljice Frannie (Joan Cusack), Jane (Frances McDormand) i Christine (Catherine Keener) zabrinute su za Oliviju (Jennifer Aniston) koja nikako ne uspijeva postaviti svoj život na stabilne noge ili održati vezu – bar prema njihovim standardima. No ispitivanje njezinog života izvodi na vidjelo sumnje o njihovim brakovima i karijerama. Olivia će na kraju naći zadovoljstvo i stabilnost na sasvim neočekivanom mjestu, a njezin sretan završetak umanjit će gruba stvarnost iznenadno narušenih života njezinih najboljih prijateljica. Rezultat je bolno smiješna analiza modernog života, istovremeno okrutno iskrena i ohrabrujuća.

Prijateljice pune love

The Break-Up, Prekid

Zasićena svime, art dealerica Brooke ostavlja svog dečka. Slijedi razdoblje koje obilježava niz ratnih taktika, uvertira i ponižavanja… Kada shvate da se niti ona niti njezin bivši dečko ne namjeravaju iseliti iz stana koji su dijelili, nema im druge no nastaviti živjeti kao ratoborni cimeri dok netko ne popusti.

Vince Vaughan i Jennifer Aniston u ovoj romantičnoj komediji utjelovili su jedan od najupečatljivijih parova ovog filmskog žanra.

Prekid

Marley & Me, Marley i ja

Prema autobiografskoj knjizi kolumnista Johna Grogana, David Frankel je nakon blockbustera Vrag nosi Pradu, snimio humornu dramu o karijeri, braku i međuljudskim odnosima te svim lijepim trenucima, ali i problemima koji se pojavljuju u zajedničkom životu dvoje ljudi. Film prati Johnov i Jenniferin život od početka Johnove novinarske karijere pa sve do osnivanja obitelji. Svi tih godina uz Johna i Jennifer nalazi se pas Marley, koji im, unatoč svim neprilikama koje čini, pomaže da prebrode i najteže trenutke. Glavne uloge pripale su popularnim zvijezdama Owenu Wilsonu i Jennifer Aniston.

Marley i ja

Horrible Bosses, Kako se riješiti šefa?

Nick, Kurt i Dale strašno su ogorčeni poslom i dnevnom rutinom i jedina stvar koja bi im malo olakšala svari je da njihovi šefovi doslovno nestanu. Ne mogu si priuštiti dati otkaz, a jednom prilikom nakon par pića previše i sumnjičavih savjeta bivšeg robijaša trojica prijatelja smišljaju uvrnuti i naizgled siguran plan da se riješe svojih šefova – zauvijek. Jedna od šefova jest Jennifer Aniston.

Kako se riješiti šefa

We’re the Millers, Obitelj Miller

David (glumi ga Jason Sudeikis) je sitni diler koji se ne voli previše isticati. Kada ga napadnu huligani i ukradu mu sav novac i zalihu robe koju prodaje svojoj vjernoj klijenteli, nađe se u nemilosti svojeg dobavljača (glumi ga Ed Helms). Kako bi mu nadoknadio počinjenu štetu, David je prisiljen prokrijumčariti veliku količinu droge iz Meksika. Međutim, svjestan je da sam ne može uspješno odraditi misiju, pa nagovori svoje susjede – ciničnu striptizetu (glumi ju Jennifer Aniston), snalažljivu tinejdžericu (glumi ju Emma Roberts) i naivnog štrebera (glumi ga Will Poulter) – da mu pomognu tako što će glumiti njegovu savršenu obitelj.

Obitelj Miller

Mother’s Day, Majčin dan

U Majčinom danu Jennifer Aniston, Kate Hudson, Julia Roberts, Jason Sudeikis i Britt Robertson nastupaju u povezanim pričama o ženama kojima je zajedničko jedno – majke. Majke koje će tek roditi, samohrane majke, maćehe, homoseksualne majke, napuštene i izgubljene majke – ovaj emocionalni film odaje počast svim majkama.

Majčin dan

Tijekom tjedna prije tog jednog dana u godini kad se slave majke, životi grupe snažnih i nesavršenih žena pune ljubavi, od razvedene majke koja se mora nositi s novom maćehom svoje djece do mlade mame koja traži svoju biološku majku, služit će kao osjećajan i humorističan podsjetnik da je svaka majka heroj na svoj način. Dok se približava njihov dan, svaka od njih će dokazati snagu majčinske ljubavi u slatkoj, pametnoj, drskoj i seksi proslavi. Poput mnogih hvaljenih Marshallovih filmova i televizijskih serija, Majčin dan je pun neočekivanih obrata, popraćenih njegovim karakterističnim optimističnim humorom.

Majčin dan

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori