Filmski maraton: Emily Blunt

Filmski maraton: Emily Blunt

'The Devil Wears Prada

‘The Devil Wears Prada

Emily Blunt – Od kultnog chick flicka Vrag nosi Pradu do odličnog trilera Sicario

Upravo u kinima igra A Quiet Place, napeti horor s Emily Blunt i  Johnom Krasinskijem, odličan film, hororac koji  bez obzira bili ljubitelja žanra ili ne – trebate pogledati. Osim ovog filma, Emily će svakako dominirati filmskim platnima sljedeće zime kada u kina dolazi dugoočekivani remake kultnog filma Mary Poppins u kojemu upravo ona glumi naslovnu ulogu najslavnije dadilje na svijetu. Izgleda da vrijeme ove britanske glumice upravo sada počinje, a što sve možemo pogledati od njezinih početaka do sada – donosimo u nastavku…

The Devil Wears Prada, Vrag nosi Pradu

Ekranizacija satiričnog romana Lauren Weisberger postala je hit u kinu i prototip suvremenog “chick flicka” prepunog glamurozne odjeće velikih svjetskih brendova kakvi su Valentino, Chanel, Galliano, Prada i dr. Ma koliko film bio naoko kritičan prema nemilosrdnom svijetu koji se bavi modom, svoj uspjeh u kinima temelji na iznimno privlačnoj slici njujorškog svijeta mode i modnih magazina, glamuroznoj odjeći koju nose glumci u filmu i rekvizitima koji plijene pažnju publike. Iako je uloga Emily Blunt u ovom filmu sporedna, bila je toliko upečatljiva da je odmah osvojila pozornost svjetske filmske publike.

'The Devil Wears Prada

‘The Devil Wears Prada

The Jane Austen Book Club, Klub Jane Austen

Radnja filma „Klub Jane Austen“, koji je Robin Swicord snimio prema istoimenome romanu, prati grupu žena i jednoga muškarca koji se redovito sastaju i raspravljaju o romanima popularne spisateljice, no ubrzo otkrivaju da ih vlastiti životi podsjećaju na teme koje je spisateljica obrađivala u svojim romanima. Sylvia (Amy Brenneman) šokirana je kada je muž Daniel (Jimmy Smits) napusti nakon 20 godina braka u kojem imaju troje djece. Jocelyn (Maria Bello), njezina neudana prijateljica, skriva se od svoga samotnjačkog života uzgajajući pse. Prudie (Emily Blunt), mlada učiteljica francuskoga, udana je za bogatoga muža, ali ometaju je svakodnevne maštarije o seksu s drugim muškarcem. Bernadette (Kathy Baker), koja se više puta udavala, razvija čežnju za još jednom srećom u životu. Prelijepa i odvažna Allegra (Maggie Grace), Sylvijina i Danielova kći lezbijka, prestala je komunicirati sa svojom ljubavnicom. Te Grigg (Hugh Dancy), mladi ljubitelj znanstvene fantastike i kompjuterski stručnjak, koji na prvi pogled ostavlja dojam kao da ne pripada njihovu krugu, zapravo osjeća olakšanje što je upravo on jedini muškarac u tom klubu.

The Young Victoria

The Young Victoria

The Young Victoria, Viktorija: Život mlade kraljice

Sedamnaestogodišnja Victoria (Emily Blunt) u velikim je problemima. Njezin ujak, Kralj William (Jim Broadbent) je na samrti i Victoria bi trebala biti njegova nasljednica. Upravo se zbog toga svi bore za njezinu naklonost. Međutim, Victoria se još uvijek nalazi pod utjecajem njezine majke i ambicioznog savjetnika Controyja (Mark Strong) i oboje ih mrzi. Njezina jedina prijateljica je Lehzen (Jeanette Hain). Divna povijesna drama osvojila je Oscara za impresivnu kostimografiju.

The Young Victoria

The Young Victoria

The Young Victoria

The Young Victoria

Salmon Fishing in the Yemen, Lov na losose u Jemenu

Alfred Jones znanstvenik je koji se specijalizirao za uzgoj ribe. On ne vidi dalje od svog svakodnevnog života sve dok njegov svijet nije iznenada uzdrman zahvaljujući jemenskom šeiku koji je opsjednut ribolovom i želi postići naizgled nemoguće – lov na losose u Jemenu. Na tom čudesnom putovanju nemoguće postaje moguće.

Romantična, suvremena bajka, Lov na losose u Jemenu priča je o državnom službeniku i introvertiranom znanstveniku Odjela za ribarstvo i poljoprivredu kojeg glumi Ewan McGregor, a uz njega Emily Blunt.

Salmon Fishing in the Yemen

Salmon Fishing in the Yemen

Salmon Fishing in the Yemen 2

Salmon Fishing in the Yemen

Salmon Fishing in the Yemen

Salmon Fishing in the Yemen

The Adjustment Bureau, Nemogući susret

David Norris (Matt Damon) je ambiciozni političar koji je na korak do dobivanja mjesta u Senatu SAD-a kad upoznaje prekrasnu balerinu Elisu (Emily Blunt), ženu kakvu do tad nikad nije susreo. U trenutku kad se u nju bespovratno zaljubljuje, misteriozni čovjek ih pokušava razdvojiti. David shvaća da protiv sebe ima agenta Sudbine osobno – čovjeka Odjela za prilagodbu – koji će učiniti sve kako bi spriječio Davida i Elisu da završe zajedno. Morat će prihvatiti zacrtanu mu stazu i pustiti Elisu, ili protiv svih izgleda prkositi sudbini i riskirati sve kako bi bio sa ženom koju voli.

The Adjustment Bureau

The Adjustment Bureau

The Adjustment Bureau

The Adjustment Bureau

Edge of Tomorrow, Na rubu budućnosti

U svijetu budućnosti Tom Cruise je poručnik William Cage koji se bori u ratu protiv vanzemaljaca. Odjednom, on se nađe zarobljen u vremenu, u posljednjem danu bitke u kojoj i umire. Prolazeći svaki puta nanovo zadnji dan svog života, Cage nakon nekog vremena postaje sve vještiji i sve spremniji dočekati smrt, a cijelo vrijeme je uz njega Rita koju glumi Emily Blunt.

Edge of Tomorrow

Edge of Tomorrow

Edge of Tomorrow

Edge of Tomorrow

Edge of Tomorrow

Edge of Tomorrow

Sicario

Mlada FBI agentica (Emily Blunt) pridružuje se tajnoj CIA operaciji koja želi svrgnuti vođu meksičkog kartela. To će biti posao koji će dovesti njezine etičke i moralne vrijednosti do same granice i natjerati ju da preispita sve u što je dotad vjerovala. Ovdje se radi o iznimno napetom filmu s odličnom glumačkom postavom koju predvodi oskarovac Benicio Del Toro. Kriminalistička je to drama koja progovara o crnoj rupi bezvlađa i droge na granici između SAD-a i Meksika.

Sicario

Sicario

Učitati još
Zatvori