Filmski maraton: Drew Barrymore

Filmski maraton: Drew Barrymore

Jedna od omiljenih Hollywoodskih glumica Drew Barrymore, na malim je ekranima od kad je napunila tri godine. S burnom prošlošću, buntovnim stavom ali i vrhunskim ulogama definitivno je zaslužila visoko mjesto u kolektivnoj svijesti filmskog svijeta. Mi smo sumirali nekoliko njezinih filmova koje uvijek možemo ponovo pogledati. Sve je spremno za Drew Barrymore filmski maraton.

E.T. The extra-terrestrial (1982)

Krećemo s ovim kultnim filmskim klasikom Stevena Spielberga. U njemu se Drew prvi puta pojavljuje na malim ekranima kao trogodišnjakinja. Kad je objavljen, film je postao veliki hit zaradivši 435 milijuna dolara, skinuvši Ratove zvijezda s prvog mjesta financijski najuspješnijih filmova svih vremena. Kritičari su ga ocijenili kao bezvremensku priču o prijateljstvu, a smatra se jednim od najvećih filmova ikad snimljenih

Boys on the side (1995)

Ovo je američka komedija u režiji Herberta Rossa, koja prati zvijezde Whoopi Goldberg, Drew Barrymore i Mary-Louise Parker kao tri prijateljice na putovanju po prirodi. Sjajan film koji budi nostalgiju na devedesete.

Scream (1996)

Ostajemo još malo u devedesetima, no ovaj put u drugom žanru hororu. Vrisak je neočekivano postao jedan od najprepoznatljivijih filma ovog žanra. Nakon što niz misterioznih smrti zadesi njihov mali grad, nekonvencionalna skupina prijatelja na čelu sa Sidney Prescott postanu meta maskiranog ubojice. Kako broj žrtava raste, Sidney i njezini prijatelji počnu razmišljati o „pravilima“ horor-filmovima dok istodobno otkrivaju da žive u stvarnom hororu. Drew je prva žrtva ubojice u ovom filmu, a scena prije njezine smrti, jedna je od najstrašnijih u filmu.

Confessions of a dangerous mind (1999)

Film prati dvostruki život zabavljača danju i ubojice CIA-e. Sjajna glumačka postava pod redateljskom palicom Georgea Clooneya jamči dobar filmski provod. Chuck Barris, mlad, energičan i usredotočen na vrhunsku karijeru u rastućoj televizijskoj industriji, otkrije da ga prati sumnjivi tip koji ga ubrzo namami u tajan i opasan svijet: svijet CIA-inih tajnih agenata. Dok Barris stječe popularnost kao dinamičan televizijski producent, stvarajući inovativne i popularne emisije poput „Igre za mladence“ i „Gong Showa“ koji je sam vodio, on redovito obavlja atentate za vladu Sjedinjenih Država. Kako gledanost raste, njegov život polako izmiče kontroli kada postane meta jednog operativca.

Mad love (1995)

Drew je, kako smo već spomenuli, imala teško djetinjstvo što se može vidjeti u raznim intervjuima koje davala kao i u njezinoj autobiografiji. Sve svoje iskustvo utkala je u pripremu glavne uloge u ovom filmu. Emotivna, romantična komedija s elementima drame.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori