Filmske fantazije koje možemo gledati na Netflixu

Filmske fantazije koje možemo
gledati na Netflixu

Sjećate se vremena kada ste u potrazi za filmom koji vam se silno gledali provodili sate u labirintima videoteka i raspravljali sa zaposlenicima koji je film ostavio snažniji dojam na gledatelje i međusobno razmjenjivali preporuke? Odlazak u videoteku je uključivao i malo sreće, brzih reakcija i domišljatosti jer do hit filmova baš i nije bilo jednostavno doći, budući da ih je stalno netko posuđivao. Bili su to, bez dvojbe, uzbudljivi trenuci i slatki rituali jednog prošlog vremena koje je danas zamijenjeno streaming platformama preko kojih možemo u svega nekoliko klikova odabrati film koji želimo gledati i iz udobnosti vlastite fotelje kreirati prave filmske maratone.

A subota je najbolje vrijeme za gledanje filmova i opuštanje u cosy atmosferi. Planirate li dan provesti uz televizor uz šalicu tople čokolade , predlažemo da današnji filmski maraton bude u znaku filmova fantazije koje možete pronaći na Netflixu i uživajte u čudesnim svjetovima omiljenih filmskih likova.

King Kong

Radnja ovog pustolovno-fantastičnog filma smještena je u 1933, doba velike gospodarske krize u SAD-u. Nezaposlenu njujoršku glumicu Ann Darrow (N. Watts), prisiljenu krasti zbog gladi, iz nevolje izbavi filmaš Carl Denham (J. Black) i nagovara je da prihvati glavnu žensku ulogu u filmu koji se snima u Aziji. Ona prihvati i njih dvoje s ekipom krenu na put brodom. Denham ima kartu tajanstvenog Otoka lubanja i plati kapetanu Englehornu (T. Kretschmann) da skrenu s puta i doplove do otoka. Na brodu je dramatičar i scenarist Jack Driscoll (A. Brody) koji se zaljubi u Ann. Brod pristane uz otok i ekipa se iskrca, razgledavajući ostatke neke drevne i primitivne civilizacije. Nakon što je jedan član filmske ekipe ubijen, shvate da ih gone domoroci i bježe, no Ann je uhvaćena i odvedena na obalu gdje je namjeravaju žrtvovati golemom gorili kojeg zovu Kong. Filmska ekipa i dio posade vraća se u namjeri da spasi Ann. Ann je isprva užasnuta golemim gorilom, ali njegovo je ponašanje vrlo miroljubivo i nježno pa joj zvijer postaje simpatična. Driscoll uspije izbaviti Ann i oni bježe, što razbjesni gorilu koji kreće u potjeru. Filmska ekipa namami Konga i uspava ga kloroformom, zaveže u brodskom skladištu i preveze u New York.

Beauty And The Beast

1720. nakon havarije svojih brodova, financijski opustošen trgovac seli na selo sa svoje šestero djece, od kojih je najmlađe Ljepotica- vesela i radišna djevojčica. Jednog dana, tijekom teškog putovanja, trgovac zaluta na čarobno imanje Zvijeri, koja ga osudi na smrt zbog krađe ruže.
Osjećajući odgovornost za strašnu sudbu koja je snašla njezinu obitelj, Ljepotica se odluči žrtvovati umjesto oca. U dvorcu Zvijeri Ljepoticu ne čeka smrt, nego čudan život u kojemu se trenuci mašte izmjenjuju s veseljem i sjetom. Svake se večeri Ljepotica i Zvijer druže.
Noću se Ljepotici u snu objavljuju djelići njegove prošlosti- tragična je to priča, koja otkriva da je ovo strašno stvorenje nekad bilo moćni princ. Naoružana hrabrošću, otvorena srca, unatoč svakoj opasnosti, Ljepotica uspjeva osloboditi Zvijer strašne kletve.

Pete’s Dragon

Godinama stari drvorezac Meacham oduševljava lokalnu djecu svojim pričama o ljutom zmaju koji boravi duboko u šumama američkog sjeverozapada. Za njegovu kćer Grace koja radi kao šumska rendžerica te priče su samo obične izmišljotine… sve dok ne sretne Petea. Pete je tajanstveni desetogodišnjak bez obitelji i doma koji tvrdi da živi u šumi s divovskim zelenim zmajem koji se zove Elliott. Prema Peteovom opisu Elliott se čini zadivljujuće sličan zmaju iz priča g. Meachama. Uz pomoć Natalie, jedanaestogodišnje djevojčice čiji je otac Jack vlasnik lokalne pilane, Grace kreće otkriti odakle Pete dolazi, gdje pripada te ima li ikakve istine u toj priči o zmaju.

Solomon Kane

Epska priča o Solomonu Kaneu, borcu protiv zla kojeg je stvorio slavni pisac fantastike Robert E. Howard.
Kao plaćenik kraljice Elizabete I tijekom borbe u Africi Solomon u posljednji trenutak izbjegava đavoljeg žeteoca i siguran put u pakao. Stoga se odriče nasilja kako bi se iskupio za svoje grijehe iz prošlosti, tražeći iskupljenje u mirnom životu… Sve dok sljedbenici čarobnjaka Malachia ne otmu djevojku Meredith i brutalno pogube njezinu obitelji pred njegovim vlastitim očima. Solomon je prisiljen ponovno uzeti oružje i vratiti se nasilju kako bi spasio djevojku.

Mojin: The Lost Legend

Krajem 1980-ih poznati istražitelj drevnih grobnica Hu Bayi odluči se umiroviti i provesti ostatak života sa svojom zaručnicom. No prije vjenčanja, Bayi otkrije da je njegova prva ljubav, Ding Sitian koja je navodno umrla prije dvadeset godina, zapravo živa.

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori