Filmovi za lijene ljetne večeri

Filmovi za lijene ljetne večeri

Birdman

Bez obzira na žanr postoje oni filmovi koje ćemo uvijek moći iznova gledati, iako ih sada već znali na pamet. Od drama preko stripovskog SF-a do spektakularnog mjuzikla donosimo nekoliko prijedloga idealnih za ljetne i nedjeljne večeri. Samo se zavalite u naslonjač, opskrbite kokicama i stisnite play.

Birdman – The Unexpected Virtue of Ignorance

Ovaj film je fantastična satira show business svijeta čiji je glavni junak Riggan Thomson, glumac kojeg svi već godinama gledaju isključivo kao superjunaka Birdmana zbog specifične trash uloge koju je jednom odigrao. Kako bi se napokon odlijepio od žutog ptičjeg kostima, posrnuli Riggan planira postaviti predstavu na Broadwayu. Za nju je sam napisao scenarij, njezin je redatelj te jedan od glumaca. No, put do ponovne slave sve je samo ne lak. U filmu gledamo odlične Michaela Keatona, Edwarda Nortona i Emu Stone.

Birdman

The Theory of Everything

Film je snimljena prema biografiji Hawkingove supruge Jane s kojom je proveo 30 godina u braku. Radnja započinje njihovim susretom tijekom studija na Cambridgeu nakon kojeg je Hawkingu ubrzo dijagnosticiran ALS te nas vodi kroz ključne događaje njihovog zajedničkog života.

Usprkos liječnicima koji su briljantnom fizičaru prognozirali još samo dvije godine života, Stephen i Jane dobili su u braku troje djece, a on je iako s gotovo potpuno atrofičnim mišićima postao najpoznatiji znanstvenik današnjice zahvaljujući cijelom nizu bestsellera koje je napisao popularizirajući u njima vrlo složena pitanja moderne fizike te jedinstvenim predavanjima.

The Theory of Everything

Guardians of the Galaxy & Guardians of the Galaxy 2

Nakon superpopularnih franšiza o superjunacima poput Ironmana, Thora, Kapetana Amerike i Osvetnika, Marvel donosi još jednu blockbuster uspješnicu: Čuvare galaksije. Ovog puta protagonisti filma predstavljaju ekipu otpadnika doslovno svemirskih proporcija, a predvodi ih Peter Quill (Chris Pratt). Nakon što se nađe na meti nemilosrdnog Ronana koji silno želi predmet u njegovom posjedstvu, Quill je primoran udružiti snage sa najneobičnijim timom odmetnika među kojima su Rocket, revolveraški rakun; Groot, humanoid nalik na stablo; smrtonosna i enigmatična Gamora te osvetnički nastrojen Drax Razarač. Quillu neće biti potrebno mnogo vremena da mistična kugla koju želi Ronan ne donosi išta osim strahota i prijetnju ravnoteži u svemiru, stoga će morati učiniti sve da spriječi narušavanje stabilnosti.

Nakon prvog dijela, lijena nedjelja trebala bi se nastaviti s drugim dijelom, nastavkom koji donosi nove avanture omiljenih junaka. Čuvari galaksije 2 nastavlja pustolovinu ekipe koja prelazi granice svemira. Čuvari se moraju boriti da održe svoju novostečenu obitelj na okupu dok otkrivaju tajnu pravog porijekla Petera Quilla. Stari neprijatelji postaju saveznici, a fanovima omiljeni likovi iz klasičnih stripova priskočit će u pomoć našim junacima dok se Marvel Cinematic Universe nastavlja širiti.

guardians-2

Guardians of the Galaxy 2

Moulin Rouge

Izvrsna, raskošno producirana, izuzetno dinamična, vizualno impresivna i hiperstilizirana romantična melodrama i mjuzikl u jednome, darovitog australskog glumca, producenta, scenarista i redatelja Baza Luhrmanna, zasigurno je najneobičniji film snimljen na početku 21. stoljeća. To je djelo koje je od 8 oskarovskih nominacija potvrdilo dvije (za najbolju scenografiju i kostimografiju), te osvojilo pet nagrada Australskog filmskog instituta i dvije nagrade BAFTA. Nicole Kidman i Ewan McGregor također su aduti filma. Ako još niste pogledali ovaj, sada već filmski klasik, nedjelja je idealan dan za to.

Forrest Gump

Forest Gump je američka tragikomedija iz 1994. koju je režirao Robert Zemeckis. Film je snimljen po istoimenom satiričnom romanu Winstona Grooma iz 1985. Radnja se vrti oko mentalno zaostalog junaka iz naslova koji pukim slučajem upozna hrpu slavnih ljudi i postane uspješna i slavna ličnost, dok je cijelo vrijeme samo zaljubljen u djevojku iz svojeg djetinjstva…

Nike Cortez

Forrest Gump

Učitati još
Zatvori