Ultimativni vodič kroz božićne filmove koje gledamo na televiziji ove godine

Ultimativni vodič kroz božićne filmove koje
gledamo na televiziji ove godine

Svatko od nas ima svoje male božićne tradicije. Ususret samom Božiću, a potom i Novoj godini, mnogi se od nas intenzivnije okupljaju kod obitelji i prijatelja, svečani rukovi, večere i druga druženja puno su češća, a mnoge od njih volimo zaokružiti upravo – dobrim filmom. Bez obzira gledate li ih s obitelji nakon obilnog ručka i večere ili se nakon takvih okupljanja volite kod kuće sami opustiti pred televizorom, filmovi daju blagdanskom ozračju poseban štih jer se repertoar na televiziji mijenja u skladu s božićnim razdobljem. Iako mnogi vole streaming servise, ima nešto posebno u tome da upalimo televizor i ušuškani i zavaljeni u sofu na velikom ekranu gledamo neke od naših omiljenih filmova. Činjenica da je filmski repertoar unaprijed stvoren kako bi upotpunio blagdansku atmosferu razlog je više zašto je okupljanje pred televizorom tako cosy u doba blagdana.

Božićni filmovi i oni koji se prikazuju na televiziji u prosincu najčešće donose izvedbe popularnih glumaca u pitkim, romantičnim, često duhovitim i dirljivim filmovima. Smješteni u zimski period i božićno razdoblje, ovi filmovi savršeni su za opuštanje i predstavljaju odličan odabir kad pred televizor želite smjestiti i nekoliko članova obitelji. Bez obzira hoćete li filmove gledati s mamom i sestrom, cijelom obitelji ili svojim klincima, savršeno kreirani filmski repertoar ove smo godine pronašli na programima FOX Life i FOX Movies koje i inače volimo pratiti.

Prošli smo njihovu nevjerojatno široku ponudu i donosimo vam ultimativni vodič kroz filmove kao stvorene za ove blagdane!

Kad se želimo nasmijati

Dozvola za Fockere

  • nedjelja, 12.12. u 20h, FOX life

Kad bismo morali izdvojiti jednu kultnu komediju koja nam uvijek izmami osmijeh na lice, to bi morali biti Fockerovi. U filmu glume redom popularni i omiljeni hollywoodski glumci kao što su Robert De Niro, Ben Stiller, Teri Polo, Blythe Danner, Dustin Hoffman, Owen Wilson i drugi. Urnebesna američka komedija nosi režiserski potpis Jaya Roacha i priču o Gaylordu M. Fockeru (Stiller) koji je u prvom filmskom nastavku uspio dobiti blagoslov bivšeg CIA-inog agenta Jacka Byrnesa (De Niro) da oženi njegovu kći Pam. Nakon vrtoglavih događaja iz prvog filma, Jack u nastavku želi upoznati Gregove roditelje. Kolektivno putuju u Miami gdje Fockerovi žive, a unatoč svim nadanjima mlade Pam (Polo) i Grega, njihove obitelji jednostavno ne mogu kliknuti. Barba Streisand i Dustin Hoffman glume luckaste roditelje osramoćenog Gaylorda koji su sušta suprotnost ozbiljnim i posloženim ljudima poput Jacka.

Dnevnik Bridget Jones

  • petak, 17.12. u 21h, FOX Life

Blagdansko razdoblje jednostavno ne može proći bez filmskog maratona inspiriranog Bridget Jones, ženom u svojim tridesetima koja se opterećuje svojim ljubavnim životom, kilogramima, prijateljima i poslovnim prilikama. Istim je problemima opterećuju i njezini roditelji, a Bridget na sve to voli popiti i koju čašu vina previše. Njezin gotovo bizarni ljubavni život ispunjen je neobičnim sanjarenjem o šefu Danielu Cleaveru (Hugh Grant), šarmantnim muškarcem koji ni sam ne zna želi li s Bridget biti ozbiljan ili ne. Na jednoj od božićnih zabava upoznaje ukočenog i ozbiljnog Marka Darcyja (Colin Firth) koji joj je potpuna suprotnost. I baš kada Bridget pomisli da napokon ima ono što želi s Danielom, Mark Darcy upliće se u njezin život, a i sam ima prošlost s Cleaverom. Rezultat: urnebesna ljubavna komedija s britanskim humorom u srcu radnje.

Bridget Jones: Na rubu pameti

  • petak, 24.12. u 21h, FOX Life

Ubrzo nakon toga, na sam Badnjak, vraćamo se ovoj urnebesnoj sagi, nakon što smo otpratili Bridget u ljubavni tim za koji smo zapravo cijelo vrijeme navijali. Međutim, veza koju je toliko priželjkivala prepuna je iznenađenja, ne uvijek onih ugodnih. Osim što je muči Markova bliska suradnica Rebecca, Bridget putuje na Tajland gdje će, naravno, ponovno susresti karizmatičnog Cleavera, bivšeg ljubavnika i šefa kojem je teško odoljeti. Putovanje se pretvara u, malo je reći, kaotično iskustvo i to toliko kaotično da Bridget u jednom trenutku završi u zatvoru. Iz kojeg će ju morati izvući upravo Darcy. Garantiramo vam – ponovno ćete ‘plakati’ od smijeha. Iako nije nužno božićnog karaktera, ovo je film koji morate pogledati.

Božić ovisnice o obući

  • petak, 17.12. u 18:00h, FOX Movies

Skroz simpatičan i luckasti film donosi nam izvedbe Candance Cameron Bure, Lukea Macfarlanea, legendarne Jean Smart i drugih hollywoodskih lica. Sve se vrti oko Noelle (Cameron Bure), mlade žene koja radi u robnoj kući kao trgovkinja i potpuno je opsjednuta poslom. Ne voli Božić ni blagdansko doba, a kad slučajno ostane zaključana na radnom mjestu, dogodit će joj se nevjerojatne stvari. Spletom okolnosti, posjećuju je duhovi Božića iz prošlosti, sadašnjosti i budućnosti koji će joj morati ukazati kako točno navigirati životom, na ljubavnom i poslovnom planu i što je zapravo bit božićnog duha.

Najslađe božićne priče koje volimo

Nema spavanja do Božića

  • srijeda, 29.12. u 13:20h, FOX Life

Ako ovih blagdana želite pogledati malo drugačiju romantičnu komediju, onda nemojte propustiti ovu s Odette Annable i Daveom Annableom. Sve se vrti oko Lizzie, zaručene žene koja ima neobičan problem – ususret svom vjenčanju, jednostavno ne može zaspati. Uskoro susreće Billyja, konobara koji ima identičan i neobjašnjivi problem. Njih dvoje obavežu se na eksperiment koji zaista i upali – oboje mogu zaspati samo jedan pored drugog. Međutim, kako vrijeme prolazi i njihov odnos postaje sve kompleksniji, oboje počinju shvaćati da je ono što imaju više od obične slučajnosti.

Zimska ljubavna priča

  • ponedjeljak, 20.12. u 13.30h, FOX Life

Među nama zasigurno ima onih koji žele pogledati jednu pravu ljubavnu filmsku priču u punom smislu ovih blagdana. Jedna takva je upravo Zimska ljubavna priča u kojoj glume Jen Lilley i Kevin McGarry. Ovo je jedan od onih filmova uz koje treba skuhati toplu čokoladu, pokriti se dekicom i maksimalno uživati. Radnja prati Cassie, autoricu koja je nedavno izdala svoju prvu knjigu i u njoj ispričala svoje iskustvo razvoda i života nakon njega. Dok promovira jedno napisano poglavlje svog života, sasvim spontano ulazi u drugo jer joj se na promociji priključuje još jedan autor i to planetarno popularan Elliot.

Blagdanski popis želja

  • srijeda, 15.12. u 18h, FOX Movies

Znate li one filmove koji su savršeni spoj drame i komedije? Upravo je to Blagdanski popis želja koji je izašao 2014. godine i svakih ga blagdana volimo iznova gledati. Ponovno s književnicom u srcu radnje, šarmantna i dirljiva priča prati Saru, autoricu knjiga za djecu. Sprema se za novu promo turneju svoje knjige kad dobije poziv svog oca koji joj otkriva da je njezina baka Evie doživjela nezgodu zbog koje bi Sara trebala ovih blagdana doći kući i pomoći u brizi za baku. Iako joj je cijela situacija narušila brojne planove, ipak odlazi svojoj obitelji, a njezina baka ima drugi plan – sastavila je cijelu listu savršenih božićnih želja koje joj obitelj mora ispuniti.

Za cijelu obitelj pred TV-om

Nanny McPhee

  • srijeda,15.12. u 21h, FOX Life

Emma Thompson glavno je lice jednog od naših omiljenih obiteljskih filmova iz 2000-ih. Film se temelji na dječjoj knjizi Christianne Brand, a uz Thompson donosi ulogu još jednog glumca koji se više puta pojavio na ovom popisu – uvijek genijalnog Colina Firtha. U kući Brown vlada pravi kaos otkad je majka preminula. Gospodin Brown jednostavno ne može obuzdati svoje sedmero djece, a uz taj pritisak, mora se ubrzo i vjenčati kako bi dobio obiteljski novac. Vremena mu ponestaje, a on je sve izgubljeniji kad odjednom, neobičnim spletom okolnosti, donese odluku da će zaposliti dadilju McPhee. Kad se jedne večeri dadilja McPhee sama pojavi na vratima obiteljske kuće, kreće potpuni preokret u obitelji. Unatoč prvotnom iznenađenju, djeca će se zbližiti s ovom atipičnom dadilja koja će i njima i njihovom ocu zauvijek promijeniti život.

Wall-E

  • subota, 18.12. u 20h,  FOX Life

Nije božićnog karaktera, ali ove godine nemojte propustiti jedan od najljepših dječjih i obiteljskih animiranih filmova svih vremena na televiziji. Filmska priča vrti se oko malog robota koji nakon godina provedenih u samoći napokon upoznaje novu, jedinstvenu ljubav. Radnja je smještena u budućnost kad je ljudski rod već napustio zemlju zbog prevelike količine smeća za koju su krivi korporacijski divovi. Jedini su na Zemlji ostali mali roboti čistači kojima je cilj bio ukloniti smeće, razvrstati ga i tako raščistiti planet i ponovno dočekati ljude. Međutim, greška u sustavu ugasila je gotovo sve robote, osim malog WALL-E-ja koji dane provodi sam na cijeloj planeti. Nakon dugog niza godina, ljudi na Zemlju šalju malu roboticu EVE kako bi provjerila u kakvom je stanju planet. WALL-E nakon susreta s EVE više ne može nastaviti svoj mali, jednostavni život, a ono što slijedi je dirljiva priča o ljubavi i humanosti.

Sam u kući 2: Izgubljen u New Yorku

  • subota, 25.12. u 18h, FOX Movies

Svi se možemo složiti da je klasik Sam u kući ultimativni božićni film. Avanture malog Kevina McCallistera (Macaulay Culkin) i njegova žustra borba protiv lopova oduševila je svijet i na njemu su odrasle generacije i generacije otkad je premijerno izašao 1990. godine. Ovog Božića skupite cijelu obitelj ispred televizora i upalite FOX Movies jer se prikazuje drugi film u ovoj franšizi. Sam u kući: Izgubljen u New York ponovno se bavi Kevinom koji je u prošlom filmu uspješno porazio lopove, Harryja (legendarni Joe Pesci) i Marva (Daniel Stern). Međutim, ne sluti da će im se putevi ponovno preplesti. Kevin ovoga puta uspijeva s obitelji doći čak do aerodroma, ali zabunom se ne ukrca u avion i ostaje sam u božićnom izdanju New Yorka. Istovremeno, Harry i Marv također su stigli u New York s planom za svoju novu pljačku. No, ni ne slute da uz malog Kevina u New Yorku nemaju apsolutno nikakve šanse.

Puni raspored za sve FOX programe pronađite ovdje.

Foto: Profimedia.hr, IMDb, PR

Učitati još
Zatvori