Filmovi koje svi vole idealni za zabavnu obiteljsku večer

Filmovi koje svi vole idealni za
zabavnu obiteljsku večer

Kada ste posljednji put okupili cijelu obitelj i uživali u zajedničkom večernjem druženju? U moru obveza i različitim dnevnim ritmovima ponekad je i navečer teško uskladiti planove svih članova obitelji. Nekima je draže čitanje knjige u spavaćoj sobi, neki više vole izlaziti s društvom, neki kuhaju za drugi dan, a neki su u šetnji. I sasvim je ok da svatko uživa u svojim malim večrnjim ritualima, ali zašto ponekad ne okupiti baš sve bliske ljude i učiniti ih još bliskijima. Pitajte ih kako su proveli dan i što bi najviše voljeli raditi. Prepričavanje smiješnih dogodovština, grickanje omiljenih poslastica i udobna atmosfera dnevnog boravka mogu biti silno zabavno i lijepo iskustvo koje učvršćuje odnose. Dogovorite se da se baš svi okupite oko televizora i uživajte u zajedničkom druženju, baš kao nekad. Odaberite filmove za koje ste sigurni da svi vole i provedite predivnu večer s obitelji.

Donosimo deset filmova koji će sigurno biti po ukusu vaših najdražih, bez obzira koji žanr preferiraju.

Little Boy (Dječak)

Little Boy priča svevremensku ljudsku priču. On govori o ljubavi, mržnji, opraštanju, volji, vjeri, emocijama i slabostima. Također, govori i o teškim situacijama na zabavan način. Kroz fantaziju jednog dječaka prikazane su posljedice rata. Rata kao događaja koji mijenja ljude, izvlači ono najbolje i najgore iz njih. U ovom filmu ćete se susresti s ekstremnim emocijama. Iako se odnosi na sve ljude, posebno je stavljen fokus na malog dječaka i njegovo dječije doživljaje jednog užasnog vremena u kome se našao i koje će mnogo toga baciti na njegova mala leđa.

The Odd Life Of Timothy Green (Neobičan život Timothyija Greena)

Riječ je inspirativnoj i čarobnoj priči za cijelu obitelj. Cindy i Jim Green (Jennifer Garner i Joel Edgerton) sretan su bračni par koji jedva čeka osnovati obitelj, ali mogu samo sanjati o tome kakvo će im biti dijete. Kada im se mladi Timothy (CJ Adams) pojavi na pragu jedne olujne noći, Cindy i Jim, kao i njihov gradić Stanleyville, otkriju da katkad neočekivane stvari mogu uroditi najvećim životnim darovima.

Pete’s Dragon (Pete i zmaj)

Riječ je novom izdanju dobro znane stare Disneyeve priče o dječaku Peteu i njegovom zmaju. Ova nova ekranizacija predstavlja pravu avanturu i pustolovinu. Priča je to o dječaku čiji je najbolji prijatelj zmaj i, kako stvari stoje, čini se da je to baš onaj zmaj kojim vremešni g. Meacham oduševljava svu lokalnu djecu, no ne i svoju kćer Grace. Ipak, uz pomoć Natalie, jedanaestogodišnje djevojčice čiji je otac Jack vlasnik lokalne pilane, Grace kreće otkriti odakle Pete dolazi, gdje pripada te ima li ikakve istine u toj priči o zmaju.

Harry Potter

Iako malo tko nije gledao dogodovštine Harryija Pottera i njegovih zanimljivih prijatelja, uvijek je lijepo iznova pogledati ovu seriju filmova jer su savršeni. Mašta, fikcija, borba dobra i zla imagijski svijet simpatičnih likova iz pera J. K. Rowling sasvim je dobar izbor za obiteljsko druženje uz filmove.

Hugo

Hugo je još jedna priča koja u prvi plan stavlja dječje proživljavanje svijeta. Riječ je o obiteljskoj drami s elementima misterije iz 2011. o dječaku bez roditelja koji živi u zidinama pariškog željezničkog kolodvora. Uz pomoć neobične djevojčice, kreće u potragu za odgovorom na misteriju nestanka svog oca pri čemu su mu jedini tragovi boležljivi vlasnik trgovine igračkama te lokot u obliku srca za koji mora pronaći ključ.

Charlie And The Chocolate Factory (Charlie i tvornica čokolade)

Britanski književnik Roald Dahl napisao je četrnaest filmskih scenarija i kratkih priča za djecu. Ovo je jedna od njegovih čudesnih proizvoda mašte, a priča priču o hedanaestogodišnjem Charlieu, dječaku iz siromašne obitelji. U njegovom gradu postoji tvornica čokolade i drugih slatkiša. Iz te tvornice izlaze prava čuda- sladoledi koji se nikada ne tope, gume za žvakanje koje traju vječno itd. Ipak, nitko nikada nije ušao u tvornicu. Jednog dana, vlasnik tvornice je objavio kako je u pet svojih čokolada sakrio po jednu zlatnu ulaznicu. Tko god je nađe, ima priliku posjetiti tvornicu. Prve četiri ulaznice izvukla su bogataška djeca, a petu simpatični Charlie.

Paddington (Medvjedić Paddington)

Ovo je ekranizacija kultne engleske serije slikovnica za djecu predškolske dobi čiji je glavni lik medvjedić koji više od pedeset godina oduševljava djecu diljem svijeta. Simpatični Paddington već godinama je klasični lik dječje književnosti,  au ekranizaciji dvojca koji je i Harryija Pottera predstavio gledateljstvu nikako ne može biti dosadan već ćete uživati u pravim pustolovinama medvjedića Paddingtona.

E.T.

E.T. je dobrodušni izvanzemaljac koji je osvojio srca publike diljem svijeta. Koliko je nas odraslo uz ovu prekrasnu priču o prijateljstvu, nevoljama, pustolovinama i hrabrosti. Lijepe poruke iz ovog filma uvijek iznova vrijedi pogledati s ljudima koje volite.

Moana (Vaiana)

Na ovom popisu zaslužuje biti i animirani film o djevojčici izuzetne hrabrosti i odlučnosti koju u njezinim naumima podupire baka. Tijekom svojeg putovanja, Vaiana sreće nekoć moćnog poluboga Mauija, koji je vodi u njezinoj misiji da postane vrhunska navigatorica. Oni zajedno plove preko oceana u pustolovini punoj akcije i susreću divovska čudovišta, a Vaiana putem ostvaruje drevnu misiju svojih predaka i otkriva svoj identitet. Iako su se vodile polemike oko ovog crtanog filma zbog polinezijske kulture i tradicije, crtani film vrijedi pogledati zbog zanimljivih pustolovina djevojčice i njezine nepokolebljive volje.

Fantastic Beast And Where to Find Them (Čudesne zvijeri i gdje ih naći)

Iako je drugi nastavak ovog filma najavljen za studeni, dok čekate nove pustolovine Čudesnih zvijeri, možete pogledati prvi dio i uživati u čarolijama. Mladog čarobnjaka Newta i njegove zvijeri pogledalo je više od 80000 gledatelja samo u Hrvatskoj. Film je nastao prema posljednjem djelu poznate britanske spisateljice J.K.Rowling, autorice serijala o čarobnjaku Harryju Potteru pa su to sasvim dovoljni razlozi da ovaj film uvrstite u svoj obiteljski filmski maraton.

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori