Cijeli se dan na televiziji vrte ovi odlični filmovi za svačiji ukus

Cijeli se dan na televiziji vrte ovi
odlični filmovi za svačiji ukus

Ulazak u 2021. godinu popraćen je još uvijek teškim emocijama, ali i ogromnom dozom optimizma i nadom koja nas ne napušta, unatoč svemu što smo proživjeli. Doček smo proveli relativno mirno u društvu partnera/partnerice ili najbliže obitelji, a budući da zbog epidemioloških mjera nećemo imati klasične novogodišnje ručkove ili večere, prvi dan 2021. provest ćemo uz TV program koji nam je spremio niz zaista dobrih filmova.

Glazbeni spektakl nakon kojeg slijedi filmski maraton

Prije nego što se zavalimo u kauč na nekoliko sati uz odlične filmske naslove, uživamo u tradicionalnom novogodišnjem koncertu Bečke filharmonije. Novogodišnji koncert kojim će dirigirati Riccardo Mutti u Zlatnoj dvorani u Beču emitirat će se u više od 90 zemalja, a u Hrvatskoj ga pratimo na HRT-u 1 u 11.15.

Prvi Novogodišnji koncert Bečkih filharmoničara izveden je 31. prosinca 1939., a od 1941. tradicionalno se održava svakog prvog siječnja u godini. Međutim, Zlatna dvorana bečkog Musikvereina ovaj put neće biti ispunjena publikom jer ona ne smije biti prisutna na koncertu zbog epidemioloških mjera koje su trenutno na snazi u Austriji. Prvi je to put u povijesti da Bečka filharmonija svira bez publike u Zlatnoj dvorani.

Goonies

The Goonies, HRT 2, 11.04

Omiljeni klasik iz 80-ih godina idealan za gledanje s cijelom obitelji. Redatelj Richard Donner donosi priču o braći koja se uskoro moraju iseliti iz svog doma jer će na njihovom zemljištu korumpirani poduzetnici graditi golf terene. Uskoro pronalaze skrivenu mapu na tavanu koja bi ih navodno mogla odvesti do blaga nekad zloglasnog gusara Jednookog Willa. Dječaci imaju plan tim novcima spasiti svoj dom i kreću u potpuno ludu, napetu avanturu.

Charlie i tvornica čokolade

Posljednji akcijski junak

Last Action Hero, Nova TV, 13.05

Arnold Schwarzenegger u jednistvenom akcijskom filmu iz devedesetih godina glumi uz tada mladog Austina O’Briena. Mali Danny živi u svijetu mašte i opsjednut je akcijskim filmovima o junaku Jacku Slateru. Jedna čudesna kino karta odvest će ga direktno u Jackov svijet, a Danny mu mora pomoći u novoj avanturi protiv zlikovaca. No, kako će se vratiti u stvarnost?

Enderova igra

Ender’s Game, RTL, 16.55

Za obožavatelje sci-fi žanra, prvi dan 2021. donosi film ‘Enderova igra’ s Harrisonom Fordom, Benom Kingsleyjem, odličnom Violom Davis, Abigail Breslini Ason Butterfield u glavnim ulogama. Radnja je smještena 70 godina nakon napada izvanzemaljaca i ljudi se organiziraju kako bi izbjegli potpuno uništenje. Potencijal da spasi cijeli svijet ima introvertni dječak Ender Wiggin koji je silom odvojen od svoje sestre i problematičnog brata te mora proći školu za ratovanje koja u njemu briše svaku humanostt, a sve kako bi spasio Zemlju i obitelj.

La La Land

La La Land, HRT 1, 16.55

Jedan od omiljenih mjuzikla novijeg doba donosi nam predivnu bittersweet ljubavnu priču između jazz glazbenika (Ryan Gosling) i glumice koja želi ostvariti sjajnu karijeru (Emma Stone). Smješten u Los Angelesu, gdje se rađaju zvijezde, i ispunjen prekrasnim glazbenim komadima, ‘La La Land’ prikazuju indivudalne i zajedničke uspone i padove ovo dvoje ljudi. Film je bio nominiran za čak 14 Oscara, osvojio ih je šest, a od toga je Emma Stone proglašena najboljom glumicom i Damien Chazelle najboljim redateljem.

Potraga za Nemom

Finding Nemo, RTL, 20.00

Jedan od najljepših animiranih dječjih filmova koji je pravi gušt uvijek pogledati. Pixarova ‘Potraga za Nemom’ osvojila je i Oscara za najbolji animirani film 2004. godine. Priča prati ribicu Marlina, zaštitnički nastrojenog oca koji kreće u potragu za izgubljenim sinom Nemom u društvu zaboravne plave ribice Dore. Potraga ih vodi na nevjerojatnu i dirljivu avanturu i kroz brojne životne lekcije, a ima, naravno, sretan kraj.

Svemogući Bruce

Bruce Almighty, RTL, 21.45

‘Svemogući Bruce’ jedna je od najslavnijih komedija Jima Carreyja. Radnja prati Brucea, ogorčenog muškarca koja smatra da mu baš ništa ne ide u životu i stalno se žali na sve pehove na koje nailazi. Odjednom se nađe u uredu samog Boga (kojeg naravno glumi legendarni Morgan Freeman) koji mu daje zadatak da barem na kratko pruzme njegovu zadaću i brine za baš cijeli svijet. Bruce sada može raditi sve kako god želi, život mu može biti bajan, ali preuzima i ogroman teret koji bi mu trebao otvoriti oči.

Fighting With My Family

Fighting With My Family, Nova TV, 21.25

Dwayne Johnson, Florence Pugh, Thomas Whilley i Lena Headey utjelovili su glavne likove u uspješnoj drami ‘Obiteljska borba’ koja je nastala po istinitoj priči. Film iz 2019. prati hrvačku WWE zvijezdu Paige koja je rođena u obitelji u kojoj je hrvanje jedini poziv. Kad prođe audiciju i izbori mjesto u posebnom programu treninga WWE, mora napustiti obitelj i dokazati se u novim okolnostima.

Parazit

Parasite, HRT 1, 21.07

Bez ikakve sumnje jedan od najboljih filmova koje smo gledali posljednjih godina i film kojim je Bong Jo-Hoon trijumfirao na Oscarima. ‘Parazit’ je žanrovska mješavina satire, drame, trilera i horora koja prati siromašnu obitelj koja se infiltrira kao ispomoć u jednu bogatu obitelj. Društveni kontrast izveden na najbolji mogući način, neizvjesnost i vizualni dojam filma su nenadmašivi.

Foto: Profimedia.hr, IMDb

Učitati još
Zatvori