Filmovi koji će obilježiti 2019., a nastali su po istinitim pričama

Filmovi koji će obilježiti 2019., a
nastali su po istinitim pričama

Neke od najzapaženijih hollywoodskih uspješnica, nastale su prema istinitim pričama. Inspirirane stvarnim ljudima i stvarnim događajima koji su ostavili trag – makar u svijesti filmofila. Da život uistinu piše romane, odavno smo se uvjerili. Najdublje, posebne priče koje su nas zatekle, ostavile bez riječi i otvorile nam oči, upoznale nas s nejednakostima, nepravdama, borbom i specifičnim iskustvima s kojima su se suočavali ljudi iz svih krajeva svijeta, u svim vremenskim razdobljima. Od takvih smo priča učili, usvajali toleranciju i poštovanje prema različitostima, razvijali empatiju i simpatiju prema ljudima i vrijednostima za koje nismo mogli niti zamisliti da postoje. Mnoge od priča koje su pretočene u filmove i koje su obojale filmska platna svojim emocijama i porukama odgojile su generacije, uveseljavale ih, ali i osnaživale te nadahnjivale, pomagale u životnim odlukama i emotivnim trenucima. Kroz odrastanje, mnogi su nam filmski junaci poslužili kao mentori i idoli u čije smo se postupke zaljubljivali i tako gradili i svoj sustav vrijednosti. Sjetite se samo Pijanista, filma Milk, Into The Wild, 12 godina ropstva ili Erin Brokovich.

Ponekad vam se, zasigurno, čini kako je i vaš život nalik jednoj složenoj filmskoj priči koja čeka da je prepozna neki vrsni scenarist i pretoči u predložak koji je kao stvoren za buduće remek-djelo sedme umjetnosti. No, dok se to ne dogodi, donosimo 10 filmova koji će svoje premijere doživjeti tijekom 2019. godine, a nastali su prema istinitim životnim pričama.

Close

Netflixov film Close djelomično se temelji na stvarnim životnim događajima Jacquie Davis, najpoznatije tjelohraniteljice na svijetu. Jacquie je štitila klijente visokog profila kao što su Justin Bieber, J.K. Rowling, Beckhams, pa čak i nekoliko pripadnika kraljevskih obitelji.

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile, film u kojem glumi Zac Efron kao serijski ubojica Ted Bundy, već je jedan od najzanimljivijih filmova 2019. koji donosi priču o jednom o najvećih zločinaca svih vremena.

Fighting With My Family

Fighting With My Family je biografska sportska komedija-drama koja je temeljena na dokumentarnom filmu The Wrestlers: Fighting with My Family redatelja Maxa Fishera, koji prikazuje WWE karijeru profesionalnoe hrvačice Paige. U filmu glumi Florence Pugh kao Paige, zajedno s Jackom Lowenom, Nickom Frostom, Lenom Headey i Vince Vaughnom. Film je premijerno prikazan na filmskom festivalu Sundance 28. siječnja 2019. godine, a objavljen je u SAD-u 22. veljače 2019. godine. Dobio je pozitivne kritike i već zaradio više od 17 milijuna dolara.

The Dirt

The Dirt je nadolazeći američka biografska glazbena komedija u režiji Jeffa Tremainea nastala prema scenariju Richa Wilkesa o glam metal bendu Mötley Crüe. Od premijere nas dijeli svega nekoliko dana, stoga zapamtite datum 22. ožujka 2019.

The Haunting of Sharon Tate

U filmu The Haunting of Sharon Tate, Hilary Duff tumači Sharon Tate, trudnu glumicu koju su ubili članovi obitelji Manson 1969. Film se temelji na zastrašujućim vizijama koje je Sharon doživjela u danima prije njezine smrti.

The Best of Enemies

Taraji P. Henson pripovijeda istinitu priču aktivistice za ljudska prava Ann Atwater, koja je 1971. ostvarila neku vrstu prijateljstva s vođom Ku Klux klana u Sjevernoj Karolini. Premijera je početkom trsavnja ove godine.

Breakthrough

U Breakthroughu glumi Topher Grace i Chrissy Metz, a govori o nevjerojatnoj istinitoj priči o 14-godišnjem dječaku koji je proglašen mrtvim nakon utapanja u jezeru. Sat vremena kasnije, nakon što je CPR izveden neuspješno 27 puta, povratio je puls.

Rocketman

Rocketman je biograf Eltona Johna koji daje necenzurirani pogled na glazbenikov uspon i na slavu, njegovu borbu s ovisnošću i glazbenu scenu 1970-ih i 80-ih.

Once Upon a Time in Hollywood

Čini se kako je upravo Once Upon a Time in Hollywood najiščekivaniji film u ovoj godini, a njegova grandiozna premijera najavljena je za 26. srpanj. Riječ je o filmu Quentina Tarantina koji na filmsko platno prenosi priču o Charlesu Mansonu i kraju Zlatnog doba Hollywooda. U glumačkom sastavu sudjeluju Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Margot Robbie, Al Pacino, Dakota Fanning i još mnogo toga. S obzirom na glumačku ekipu, od ovoga se filma mnogo očekuje.

https://www.youtube.com/watch?v=EYAppIWqeSk

A Beautiful Day in the Neighborhood

Tom Hanks glumi Freda Rogersa u filmu A Beautiful Day in the Neighborhood i to je zapravo priča o njegovom životu. Nagrađivani cinični novinar, Lloyd Vogel (Matthew Rhys), nevoljko prihvaća zadatak da napiše Esquireov profil o voljenoj televizijskoj ikoni –  Fredu Rogersu s Vogelovim pogledom na život koji je transformiran nakon susreta s Rogersom. Čini se zanimljivo, zar ne?

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori