Malo nas dijeli od novog filma o počecima kultne obitelji Soprano

Malo nas dijeli od novog filma o
počecima kultne obitelji Soprano

Serija The Sopranos jedna je od onih koje su doista napravile revoluciju u televizijskom svijetu, industriji i trendovima. Priča o slavnoj mafijaškoj obitelji Soprano osvojila je gledatelje u cijelom svijetu i postala jedan od najvećih uspjeha popularne kulture na prijelazu stoljeća. Krenula je s emitiranjem 1999., a obiteljski život i krimi organizaciju na čelu s Tonyjem Sopranom (kojeg je utjelovio legendarni James Gandolfini) pratili smo sve do 2007. godine.

Jedna je to od najslavnijih serija u povijesti uopće, a ovjenčala se raznim nagradama među kojima je i pet Zlatnih globusa.

Kreativni trag koji je ostavila utabao je put drugim serijama koje su uskoro ostvarile velike uspjehe. Upravo je zato vijest o dolasku prekvel filma o seriji, The Many Saints of Newark, oduševila svijet i gledatelje svih generacija. Dijeli nas samo tri dana od kinopremijere, a o filmu su se već raspričali filmski kritičari koji su ga dobili priliku pogledati.

Film je smješten u 60- i 70-e godine prošloga stoljeća u doba prije događanja koja smo pratili u seriji. Režirao ga je Alan Taylor koji se u novom filmu fokusirao na odrastanje zloglasnog moćnika i vođe mafije Anthonyja Soprana u burnom povijesnom razdoblju koje je obilježilo Newark. Događaji se razvijaju iz perspektive mafijaša Dickieja Moltisantija i njegovog nećaka, tada tinejdžera, Tonyja Soprana. U ulozi Moltisantija našao se Alessandro Nivola, dok je fanove serije posebno oduševio glumac u ulozi mladog Tonyja Soprana. Utjelovio ga je, naime, Michael Gandolfini – sin Jamesa Gandolfinija koji je glumio legendarnog Tonyja u originalnoj seriji. U filmu se pridružuju i Leslie Odom Jr., Jon Bernthal, Billy Magnussen, Corey Stoll, Vera Farmiga, Ray Liotta i drugi.

Film u kina izlazi 7. listopada, a već bi sad bilo dobro uloviti kartu jer film cijelo vrijeme prati veliki hype!

Foto: Profimedia.hr, IMDb

Učitati još
Zatvori