Film ‘Sam Samcat’ Bobe Jelčića oduševio publiku Zagreb Film Festivala

Film ‘Sam Samcat’ Bobe Jelčića oduševio publiku Zagreb Film Festivala

Ekipa filma Sam Samcat

Nakon svjetske premijere u Sarajevu, na kojem je bio uvršten u službeni program natjecateljskog dijela, sinoć je održana i hrvatska premijera novog dugometražnog filma Sam Samcat cijenjenog redatelja Bobe Jelčića. Film je predstavljen u sklopu 16. Zagreb Film Festivala na kultnoj zagrebačkoj filmskoj lokaciji, kinu Europi.

Sam Samcat na ZFF-u

Bobo Jelčić, koji je zbog svog iznimnog doprinosa kulturi već proglašen najvećim hrvatskim kulturnim izvoznim proizvodom, ušao je duboko u emocije glumaca. Riječ je o scenariju koji prati emotivno raslojavanje glavnog lika Marka nakon razvoda braka. Ono što tišti glavnog junaka jest činjenica da je dijete dodijeljeno majci na skrbništvo, a birokratska i administrativna posla mu dodatno otežavaju ionako tešku emocionalnu situaciju.

Film, snimljen početkom prošle godine na tridesetak zagrebačkih lokacija, okupio je impozantnu glumačku ekipu. Uz glavnog glumca Rakana Rushaidata, uloge tumače Miki Manojlović, Snježana Sinovčić Šiškov, Marko Makovičić, Krešo Mikić, Ivana Roščić, Goran Navojec, Ksenija Marinković, Jadranka Đokić, Vesna Glođo, Izudin Bajrović, Nikša Butijer, Dejan Đonović i brojni drugi. Uz dojmljivu glumačku ekipu na filmu je kao pomoćnik redatelja radio Radivoje Andrić, koji je s Jelčićem već surađivao i na njegovom uspješnom filmu Obrana i zaštita. Producentica filma je Zdenka Gold, a koproducenti su Annemiek van Gorp, René Goossens, Alem Babić, Nataša Damnjanović, Vladimir Vidić i Ivan Marinović.

Film je podržao Hrvatski audiovizualni centar, Nizozemski filmski fond, Fondacija za kinematografiju Sarajevo, Fimski centar Srbije i Filmski centar Crne Gore. Sam samcat je produkcija Spiritus movensa iz Zagreba, uz koproducente De Productie iz Amsterdama, Dokument Sarajevo, Dart film Beograd i Adriatic Western iz Crne Gore.

Među brojnom publikom bili su kulturnjaci i estradnjaci poput Joška Lokasa, Petre Kurtele, Danisa Tanovića te mnogih drugih poznatih lica. Film će se početkom siječnja početi prikazivati u svim hrvatskim kinima.

Ostatak programa Zagreb Film Festivala možete saznati ovdje.

Učitati još
Zatvori