Pogledali smo ‘Project  Power’, novu Netflixovu akcijsku bombu za koju vam  garantiramo da će vas zabaviti

Pogledali smo ‘Project Power’, novu Netflixovu akcijsku bombu za koju vam garantiramo da će vas zabaviti

Netflix je posljednjih mjeseci imao dvije opsesije – jedna je od njih svakako sve deblji reality program koji se lansirao u prvoklasni guilty pleasure, dok su druga akcijski filmovi. Počelo je filmom ‘Extraction’ s Chrisom Hemsworthom, dodatna se ludnica stvorila filmom ‘The Old Guard’ i Charlize Theron, a akcijska ponuda kulminirala je naslovom ‘Project Power’ koji je na streaming giganta stigao prije tri dana i odmah zasjeo na prvo mjesto.

Triler s momentom superheroja

Netflixovom novitetu reklame nisu bile potrebne s protagonistima koji su potpisani na špici. Jamie Foxx i Joseph Gordon-Levitt većini su dovoljan razlog zašto da puste play. Hollywoodskim glumcima pridružuje se i Dominique Fishback, najpoznatija po ulozi u seriji ‘The Deuce.’

Radnja je smještena u moderni New Orleans na čijim se ulicama pojavljuje sumnjiva droga u obliku pilule zbog koje ljudi dobivaju supermoći. Učinak traje pet minuta, a nemoguće je znati koju ćete točno supermoć dobiti. Možda ćete se transformirati u vatrenu spodobu ili postati otporni na ozlijede, ali postoji mogućnost i da ćete iskusiti nuspojavu i – umrijeti. Pilule spajaju naša tri protagonista – policajca Franka (Gordon-Levitt) koji želi obuzdati drogu zbog sve veće pojave kriminala, a istovremeno u toj borbi i sam koristi pilule koje nabavlja od tinejdžerke Robin (Fishback). Pomažu jedno drugom – Frank njoj da preživi opasnosti koje joj dilanje misteriozne droge na ulici sprema, a Robin njemu sigurne doze droge u svakom trenutku. Kad u grad dođe bivši vojnik Art (Foxx) odlučan da pronađe izvor droge zbog svoje nestale kćeri, njih se troje nađu u kompleksnom i izuzetno opasnom odnosu.

Već viđena, ali jako zabavna formula

‘Project Power’ nije prvi film koji se poigrava idejom da supstanca može lansirati nove sposobnosti kod čovjeka. Sjetimo se samo ‘Lucy’ sa Scarlett Johansson koja je, baš kao i ovaj film, zadobila miješane reakcije publike i kritičara. Ono što filmu nedostaje sigurno je originalnost, što u priči – što u vizualnom dojmu. No, te nedostatke nadoknađuje gluma i to posebno od strane Gordona-Levitta na kojeg smo navikli u gledati u puno složenijim izvedbama kao što su bile u filmovima ‘Snowden’ , ‘500 Days of Summer’ ili ‘Inception.’ Vibra između glumaca istovremeno nas je držala prikovanima za Netflix gotovo dva sata, ali ono ključno zašto ‘Project Power’ nije promašaj je činjenica da je film čista, potpuno zabavna akcija.

Iako filmski kritičari zamjeraju redateljima Arielu Schulmanu i Henryju Joostu što se nisu intrigantnije poigrali temama poput iskorištavanja moći bogatijih nad siromašnijima, propasti školskog sustava i vjerodostojnosti policije (teme koje se vrlo suptilno provlače kroz radnju), sasvim je jasno da je ‘Project Power’ ciljao na instant zabavu za gledatelje. I u tome je zaista uspio.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori