U Uraniji sutra gledamo fantastičan film o kojem su se kritičari raspisali

U Uraniji sutra gledamo fantastičan film o
kojem su se kritičari raspisali

Nemirni, novi film belgijskog redatelja Joachima Lafossea bit će pretpremijerno prikazan u sklopu ZFF-ovog programa u Uraniji na Kvaternikovom trgu. Projekcija filma održat će se u utorak, 8. ožujka u 20 sati uz uvodni razgovor i gostovanje slikara Zlatana Vehabovića.

Ova moćna i uzbudljiva ljubavna drama svjetsku premijeru imala je u natjecateljskom programu prestižnog Festivala u Cannesu, a u glavne uloge tumače izvrsni francuski glumci Leïla Bekhti i Damien Bonnard. Kao i u dosadašnjim ostvarenjima (Izbezumljenost, Nakon ljubavi, Na putu) Lafosseova glavna preokupacija su pukotine u obiteljskim odnosima.

Restauratorica Leïla i slikar Damien duboko su zaljubljeni. No Damienov velik, glasan i nepredvidiv karakter sve je veći teret iscrpljenoj Leïli i njihovom mladom sinu, koji unatoč tome obožava svog spontanog i zabavnog tatu. Inspiriran autorovim iskustvom odrastanjem uz bipolarnog oca, Nemirni je intimna i autentična priča o kompleksnoj dinamici obitelji.

Joachim Lafosse cijenjeni je belgijski redatelj i scenarist poznat po ostvarenjima o kompleksnim i tabuiziranim temama. Film Izbezumljenost (2012.) premijerno je prikazan u programu Izvjestan pogled u Cannesu, gdje je Émilie Dequenne osvojila nagradu za najbolju glumicu. Bijeli vitezovi (2015.) Lafosseu su donijeli nagradu za najbolju režiju na San Sebastiánu, a pažnju kritike pobudio je i filmovima Nakon ljubavi (2016.) i Na putu (2018.).

Cijena ulaznice iznosi 25 kuna, a mogu se kupiti i online ovdje.

Foto: Urania

Učitati još
Zatvori