Ovogodišnji Festival tolerancije donosi nagrađene filmove i bogat glazbeni program
Ovogodišnji Festival tolerancije donosi nagrađene filmove i bogat glazbeni program

Ovogodišnji Festival tolerancije donosi nagrađene filmove i bogat glazbeni program

Još nas dani dijele od početka ovogodišnjeg izdanja Festivala tolerancije, a sada je službeno predstavljen i program festivala. Riječ je o jedinstvenom festivalu koji nas već 16. godinu zaredom uči toleranciji, solidarnosti i humanosti. A sve to Festival tolernacije radi kroz brojne filmske naslove. U sklopu filmskog programa će tako biti prikazan 41 filmski naslov u koprodukcijama iz čak 30 zemalja svijeta.

Filmovi nagrađeni na raznim festivalima

Okosnicu ovogodišnjeg programa čine filmovi koji su nagrađeni na značajnim filmskim festivalima poput Karlovih Vara, Cannesa, Sundancea, i brojnih drugih. Čak dva filma s programa nagrađena su Oscarima, Ljeto soula (… ili kada se revolucija nije mogla prenositi) u kategoriji dugometražnog dokumentarnog filma te Kraljica košarke u kategoriji kratkometražnog dokumentarnog filma.

Ovogodišnji Festival tolerancije održavat će se na čak četiri lokacije, od 30. lipnja do 3. srpnja. Mjesto radnje je jezero Bundek, oko kojeg će prostor još jednom biti pretvoren u veliko kino na otvorenom.

Besplatan glazbeni program

Osim filmova, na ljetnoj pozornici u hladovini parka Bundek i ove vas godine očekuje privlačan i besplatan glazbeni program. U sklopu njega će nastupiti popularni domaći bendovi i DJ-evi. Na popisu su Elemental, Ljetno Kino, Porto Morto, Balkan Zoo & Nina Ćorić, Bosak & The Second Hand Band, Stanko Bondža, M.I.L.E. i mnogi drugi.  Novost je da organizatori toleranciju promiču i kroz smijeh, uz stand-up comedy predstave popularnog Studija Smijeha kojeg predvodi Marina Orsag. Festival tolerancije se pobrinuo i da posjetitelji upotpune uživanje u programu uz bogatu gastronomsku ponudu.

Izložba kao plod hvalevrijedne suradnje

Kao i svake godine, u sklopu Festivala tolerancije održavaju se i zanimljive izložbe. Ovogodišnja izložba nastala kao plod suradnje UNHCR Hrvatska i Festivala tolerancije povodom Svjetskog dana izbjeglica. Nosi poruku Svaka osoba ima pravo tražiti zaštitu-tko god bila, od kud god dolazila, kad god bila prisiljena na bijeg te u prvi plan stavlja solidarnost i izgradnju pravednijeg društva. Također promiče poruku dobrodošlice svima neovisno o nacionalnosti, rasi ili vjeri, ističući važnost društva različitosti, kao formativnog i osnažujućeg. Sve navedeno možete pronaći na lokacijama oko jezera Bundek, a ulaz na Festival i sva popratna događanja je besplatan.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori