Feel good filmovi koje gledamo dok vani pada kiša
Feel good filmovi koje gledamo dok vani pada kiša

Feel good filmovi koje gledamo
dok vani pada kiša

Ponekad nam je potrebno pobjeći od stvarnosti i svakodnevice, a ne postoji bolje ‘sredstvo’ za to nego knjige, serije i, naravno, filmovi. Međutim, u teškom periodu najviše nam gode upravo oni filmovi koji nam ne ostavljaju gorak okus u ustima. Štoviše, izdvojili smo one najbolje, feel-good filmove koji će nas utješiti, oraspoložiti i pomoći da se opustimo kod kuće.

Kad želimo ‘pustiti mozak na pašu’

Legally Blonde

Ne postoji bolji ženski lik od Elle Woods u trenucima kad želimo zaboraviti na sve i samo se opustiti. Jedna od najpoznatijih uloga Reese Witherspoon vratit će vas u 2000-e godine, nasmijati njezinim poznatim izjavama i usput podsjetiti kako ne treba vjerovati stereotipima.

Devil Wears Prada

Meryl Streep u svojoj je karijeri imala brojne fantastične uloge i to u puno ‘ozbiljnijim’ filmovima od ovog. Međutim, uloga opake šefice Mirande Priestley savršeno joj je pristajala. U kombinaciji s Anne Hathaway, ovaj film nudi pravu dozu modnog svijeta, priču o usponu do vrha i svega što to podrazumijeva u životu.

13 Going 30

Jedan od omiljenih comfort filmova također je komedija s Jennifer Garner u glavnoj ulozi. Kao mlada tinejdžerka koja se jednog dana probudi u tijelu odrasle žene, njezin nam lik dočarava pravu dozu dječje nevinosti suočene s problemima odraslih. Teško je ne zaljubiti se u ovu priču o (naglom) odrastanju kao i romantičnoj i urnebesnoj aferi koju glavna junakinja kao odrasla žena ima s Markom Ruffalom.

Kad se želimo ‘zaljubiti’

bridget jones

Bridget Jones’s Diary

Teško je nadmašiti ljupkost Renee Zellweger kao Bridget Jones. Osjećamo kao da je ‘jedna od nas’ s brojnim sitnim životnim problemima, viškom kilograma i nesretnom zaljubljenosti. Ova romantična komedija već je dobila status svojevrsnog klasika, a uvijek ostaje pitanje: gospodin Mark Darcy ili šarmantni Daniel Cleaver?

About Time

Romantična drama Richarda Curtisa s Rachel McAdams i Domhnall Gleesonom u glavnim ulogama idealna je kombinacija smijeha, romantike i suza. Prati Tima Lakea, mladića koji s 21 godinom otkrije da može putovati kroz vrijeme. Ne može promijeniti povijest, ali može promijeniti što se dogodilo u njegovom vlastitom životu. Pitanje je samo hoće li to na pravi način iskoristiti.

Kad se samo želimo nasmijati

Crazy Rich Asians

Crazy Rich Asians zasigurno je bio jedan od najpopularnijih filmova 2018. godine. Ne samo da se istaknuo zbog rasne zastupljenosti, već i zbog same radnje koja na inovativni i duhoviti način iskorištava već poznate klišeje romantičnih komedija. Film prati Rachel Chu i njezinog partnera Nicka Younga koji putuju u Singapur na vjenčanje njegovog najboljeg prijatelja. Međutim, Nick joj je zaboravio napomenuti ključne detalje o svojoj obitelji: primjerice onaj o tome da su jedna od najbogatijih obitelji u zemlji.

Friday

Komedija iz 1995. godine s Ice Cubeom i Chrisom Tuckerom u glavnim ulogama maknut će vam misli sa svega i pošteno vas nasmijati. Prati repera Craiga koji dobije otkaz i provede dan s prijateljem Smokeyjem koji ima još veće probleme od njega. Međutim, što će učiniti kad shvate da duguju 200 tisuća dolara lokalnom dileru marihuane i da dug moraju vratiti do 22 sata istoga dana?

Kad želimo zapjevati

Singin’ in The Rain

Mjuzikli su idealni za opustiti se. Jedan od najpoznatijih je Singin’ in The Rain iz 1952. godine. Danas se na njega gleda kao na klasični hollywoodski mjuzikl, a u njemu glume legendarni glumci poput Genea Kellyja, Debbie Reynolds i Donalda O’Connora. Ako se želite opustiti uz kultne pjesme i fantastične plesne koreografije onda svakako upalite film koji je promijenio Hollywood.

Grease

Nije ni potrebno puno govoriti o jednom od najpopularnijih mjuzikla uopće. Mladi John Travolta i Olivia Newton-John u ulogama koje su im obilježile živote oduševit će baš svakog tko želi uživati u atmosferi 50-ih i 60-ih godina, otkačenim plesnim komadima i catchy pjesmama. Nemoguće je osjećati se napeto nakon Greasea i ovo je savršeno vrijeme da ga po stoti put ponovno pogledamo.

Znate što gledati ako se želite opustiti, a u velikom filmskom vodiču donosimo vam sve što trebate znati za idealnu filmsku večer – od toga gdje besplatno gledati filmove preko kina na daljin do filmskog repertoara.

Foto: Profimedia.hr, IMDb

Učitati još
Zatvori