Feel good filmovi koje ćemo gledati iduća dva dana

Feel good filmovi koje ćemo
gledati iduća dva dana

Sing Street

Od danas pa sve do kraja ponedjeljka čekaju vas sati druženja s obitelji i prijateljima, bogata i obilna trpeza, nekoliko obiteljskih doručaka, ručkova, a i večera… Najpametnija stvar koju možete učiti u danima ovog blagdanskog produženog vikenda jest odmoriti se. I osjećati se dobro. Filmovi koje smo za vas odabrali učinit će upravo to. Krenite redom…

Sing Street

John Carney, redatelj Oscarom nagrađenog hit filma Once, donosi nam zabavnu i dirljivu priču o odrastanju, glazbi i prvoj ljubavi. Kada obitelj iz srednje klase postane prisiljena na skromniji život uslijed recesije u 80-im godinama prošlog stoljeća, njihov sin Connor morat će napustiti privatnu školu i preseliti se u javnu školu u centru Dublina. Usamljen je u školi – njegovi roditelji blizu su prekida – a jedini mu je prijatelj stariji brat koji je opsjednut glazbom.

Kada ugleda misterioznu djevojku na igralištu, poput mnogih prije njega koji su je željeli zavesti, zamoli je da glumi u videospotu njegova benda. Jedini je problem što tek mora naći članove benda i vlastiti glazbeni stil.

Sing Street

Sing Street

The Birdcage

Armand Goldman je homoseksualac koji vodi ekstravagantni noćni klub Krletka u Miamiju. Ondje nastupaju transvestiti, među kojima je glavna zvijezda Albert. Armand i Albert godinama žive kao bračni par. Njihov se život mijenja kada ih posjeti Val (Futterman), Armandov sin rođen nakon što je prije dvadesetak godina Armand jednu noć proveo s Katherine.

Val se treba oženiti djevojkom čiji je otac senator Kevin Keeley, poznat kao suosnivač Koalicije za pitanja morala. Val je senatoru i njegovoj supruzi Louise slagao da mu je otac kulturni ataše u grčkom veleposlanstvu jer ga je bilo sram priznati čime se otac bavi i kako živi. Došao je nagovoriti oca da nakratko promijeni način života jer će senator sa suprugom i kćeri doći u Miami kako bi se s njime upoznao. Val bi želio da Armand odglumi da živi u normalnom braku s njegovom majkom Katherine, a ženskasti Albert morat će postati normalan muškarac.

The Birdcage

The Birdcage

Amélie

Amélie Poulain senzibilna je, maštovita i plaha konobarica kafe-bara Dvije vjetrenjače u Parizu, koja potpuno izolirano živi u svom svijetu, uživajući u sitnim svakodnevnim radostima, poput probijanja korice creme brulée žlicom ili uranjanja dlana u košaricu sa žitaricama. Izolirano djetinjstvo bez majke učinilo ju je više promatračem negoli sudionikom života, te poput dobre vile, anđela čuvara ili svetice iz prikrajka bdije nad nesretnim, malim ljudima s Montmartrea, usrećujući ih jednostavnim rješenjima. No, nikad to ne čini izravno, već nevidljivo, zaobilaznim putem. Prekretnicu u njezinu životu predstavljao je pronalazak stare kutijice iz djetinjstva nekog dječaka koji je davno prije živio u stanu u kojem je sada Amélie.

Bogata humorom, maštovitošću, narativnom inventivnošću, prekrasnim vizualnim kompozicijama, Amélie je bajka za odrasle koja diše punim životom nekonvencionalnoga Pariza. Redatelj predstavlja alternativni Pariz – onakav kakav postoji samo u mašti romantičara, djelomično starim mjuziklima, ili razglednicama s početka 20. stoljeća – mjesto na kojem čudesno buja na najneočekivanijim mjestima, a sudbinsko vreba iza svakog ugla, mjesto gdje odbačene fotografije dijele savjete, namještaj oživljuje noću, a jedna mlada žena orkestrira nenametljiva i dražesna mala čuda.

Amélie

Amélie

Captain Fantastic

Film nas vodi u divljinu pacifičkog sjeverozapada gdje upoznajemo Bena Casha i njegovu djecu. Ben ima samo jedan cilj u životu, transformirati svoju djecu u ljude koji će promijeniti svijet. No, jedan tragičan događaj prisili ovu obitelj na suočavanje sa svijetom kojeg izbjegavaju.

The Terminal

Viktor Navorski, stanovnik istočne Europe, dolazi u New York u najnezgodnijem trenutku. Naime, nekoliko trenutaka prije nego mu je avion trebao poletjeti u njegovoj je državi izbio rat koji je razbio njeno jedinstvo pa američke vlasti ne mogu prihvatiti Viktorovu putovnicu kao valjanu. On se iznenada nađe u nestvarnoj situaciji: nije mu dozvoljen ulazak u Ameriku, a nemoguće ga je deportirati.

Navorski mora ostati na aerodromu dok se njegov status ne sredi, međutim, do toga neće doći tako brzo pa on u jednoj od aerodromskih čekaonica uređuje svoj novi dom. Sinopsis odličnog Terminala, slavnog redatelja Stevena Spielberga može nagnati na pomisao kako je riječ o filmu koji ironizira zamršene birokratske sisteme na prilično komičan način, no kada znamo kako je ova drama s komičnim elementima temeljena na istinitim nesretnim događajima, onda nam može zastati kost u grlu.

Spielberg priči pristupa s mnogo poštovanja i želje za upozorenjem, ali istovremeno želi i pokazati kako na svijetu uvijek ima dobrih ljudi. Spajajući ta dva gledišta dobio je odličan, suosjećajan i topao film, koji svoje ozbiljne teme propituje kroz dva sata vrhunske filmske zabave. Za to je u prvom redu zaslužan sjajni Tom Hanks u ulozi Viktora te Catherine Zeta-Jones kao žena u koju se on zaljubljuje.

https://www.youtube.com/watch?v=BTVIMh4dqZA

La vita è bella

Tridesetih godina u Toskani vlasnik male knjižare Guido provodi lijepi život zaljubivši se u Doru, učiteljicu iz susjednog mjesta koja je zaručena za jednoga mladića. No Guido je uporan i Dora, očarana njegovom duhovitošću i toplinom, raskida zaruke i polazi za Guida. Uskoro, oni se vjenčaju, dobiju sina i žive sretno do njemačke okupacije Italije. Kako je Guido židovskog podrijetla, nacisti odvode njegovu obitelj u logor. Svjestan predstojećih strahota i činjenice da su šanse gotovo nikakve da živi izađu iz ovoga prostora, Guido odluči sinu cijeli ovaj događaj prikazati kao igru u kojoj onaj, koji najdulje izdrži, dobije tenk kao nagradu… Redatelj je tu jednostavnu temu razradio na originalan komičarski način koji kombinira chaplinovski lik s talijanskim neorealističkim likovima, postavljajući priču unutar zidova logora, svodeći je na igru dječaka i oca. Film je osvojio tri Oscara, za najbolji strani film, glavnu mušku ulogu i glazbu.

The World’s Fastest Indian

Novi Zeland, sredinom 20. stoljeća. Burt Munro je usamljeni čovjek na pragu starosti, kojem su najveća ljubav brzi motocikli. Dok ih slaže u garaži, Burt izaziva bijes njegovih susjeda i jedini mu je prijatelj dječak Tom. Iako jedva sastavlja kraj s krajem, Burt mašta o odlasku u Ameriku i sudjelovanju u brzinskim utrkama u pustinji Utaha, mjestu na kojem se ruše svjetski brzinski rekordi. Ne odustajući od svoga sna, Burt na kraju uspije doći u SAD, no dug je put do Utaha i natjecanja, osobito u njegovoj dobi.

Redatelj film Roger Donaldson, potpisnik briljantnog krimića Pljačka, koji upravo igra u hrvatskim kinima, snimio je o Munroeu dokumentarni film još davne 1971. a sada se priči vratio jednim od njegovih najboljih ostvarenja. Osim zbog zanimljive priče, nadahnute režije i izvrsne atmosfere, Donaldsonov film vrijedi vidjeti zbog briljantnog glavnog glumca Anthonyja Hopkinsa u glavnoj ulozi.

The World's Fastest Indian

The World’s Fastest Indian

Učitati još
Zatvori