Novi, misteriozni projekt Stevena Spielberga krcat je glumačkim zvijezdama

Novi, misteriozni projekt Stevena Spielberga
krcat je glumačkim zvijezdama

The Fabelmans je naziv novog filma proslavljenog redatelja Stevena Spielberga, koji bi trebao izaći krajem ove godine. Za sada se zna da je definitivno riječ o njegovom najosobnijem filmu do sada. Njegov posljednji uradak bio je remake filma West Side Story, što je bio njegov prvi ulazak u svijet mjuzikla.

A sam film The Fabelmans opisan je kao semi-autobiografski, čija će tema biti svojevrsni presjek Spielbergovog odrastanja i formativnih godina provedenih u Arizoni. Priča prati Sammyja, ime koje je Spielberg nadjenuo glavnom liku, od sedme do 17. godine života. Osim odrastanja u pomalo zabačenom dijelu Amerike, priča se bavi i Sammyjevom ljubavi prema filmu.

Scenarij koji je čekao bolja vremena

Samo snimanje ovog filma opisano je kao veliki uspjeh za redatelja, budući da je to bio jedan od onih projekata koji vječno stoje ‘na stolu’. Scenarij za film nastao je još 1999. godine, a prva verzija zvala se I’ll Be Home. Sada, pune 23 godine kasnije, ovaj je filmski uradak napokon dobio svoje ime i konačni oblik.

U centru priče nalazi se mladi filmaš Sammy Fabelman, kojeg je utjelovio glumac Gabriel LaBelle, što je njegova najveća filmska uloga do sada. Uz njega, tu je i već dobro poznata glumačka ekipa koju čine Michelle Williams, Paul Dano, i Seth Rogen. Ono što je brojne ljubitelje filma zaintrigiralo jest da će se u jednoj, još nedefiniranoj ulozi, pojaviti i kultni redatelj David Lynch.

Projekt obavijen velom tajne

Iza Stevena Spielberga je bogata karijera koja je krenula još davne 1968. godine. Od tada je postao vlasnik tri prestižna Oscara i brojnih drugih priznanja, a upisao je i brojne suradnje s nekim od najvećih filmaša.

Iako je sama premisa novog filma poznata, konkretnih detalja još uvijek nema. Strani su mediji već naglasili da je ovo možda i najmisteriozniji projekt proslavljenog oskarovca. Upravo zato mnogi već nagađaju kako bi upravo ovo mogao biti Spielbergov film karijere koji će inspirirati neke nove generacije filmaša.

Foto: Profimedia/IMDB

Učitati još
Zatvori