Filmovi na valovima na drugom izdanju Rab Film Festivala

Filmovi na valovima na drugom
izdanju Rab Film Festivala

Sinoć se u uvali I. PADOVA u gradu Rabu održalo drugo izdanje Rab Film Festivala. “Filmovi na valovima” ovog puta nije bio samo hashtag festivala na društvenim mrežama, sinoć se desila jedna prekrasna sinergija mora, brodova, ljudi i filma.

Prije samih projekcija filmova Današnje more i Mater, uvalu I.Padova ispunili su kaići, brodice, turistički brodovi, čak i pedaline sa zainteresiranom filmskom publikom. Filmovi su se gledali sa svakog raspoloživog plovila. Dio rive bio je rezerviran za uvažene goste, gradonačelnika Nikolu Grgurića, direktora Hrvatskog audiovizualnog centra Chrisa Marcicha, režisera filma Mater Juru Pavlovića i sve ostale koji su svojim dolaskom, ne samo uživali u filmovima, već i podržali Rab Film Festival.

Otvorenje, s pozdravnim govorima direktora festivala Roberta Tomića Zubera, direktora HAVC-a Chrisa Marcicha i gradonačelnika Nikole Grgurića, uživo se prenosilo na Facebook stranici Rab Film Festivala i R+ platformi, te je na linkovima dostupno za gledanje.

Publici su se putem servisa za videokonferencije obratili režiser filma Current Sea, Christopher Smith i glavna glumica filma Mater, Daria Lorenci Flatz, dok je po završetku filma Mater Robert Tomić Zuber održao kratki Q&A s režiserom Jurom Pavlovićem. 

Emotivnom zahvalom publici se još jednom obratio direktor festivala, a gradonačelnik Nikola Grgurić je zatvorio festival riječima podrške i nade u bolje sutra, posebno za kulturu, umjetnost i film.

Foto: Sanjin Kaštelan

Učitati još
Zatvori