Pogledali smo film Downton Abbey: A New Era i opet se oduševili ovom epskom pričom

Pogledali smo film Downton Abbey: A New Era i opet se oduševili ovom epskom pričom

Downton Abbey: A New Era film je koji prati priču popularne serije i koji od ovoga tjedna napokon možemo pogledati u domaćim kinima! A sama priča i stara glumačka postava definitivno će oduševiti fanove serije i ponuditi im i više od očekivanog. Intrige, spletke, emocije, sve to očekuje vas u dva sata trajanja filma.

Nagrađivan scenarist serije i istoimenog filma Julian Fellowes, zajedno sa Simonom Curtisom, autor je najnovijeg uratka o emotivnoj priči plemićke obitelji Crawley. Dio radnje novog filma sada prati odlazak obitelji na putovanje na jug Francuske kako bi otkrili misterij vile koju je neočekivano naslijedila njihova majka, grofovska udovica Lady Violet. Paralelno s tom pričom, u Downtonu, već dobro poznatoj rezidenciji obitelji, snima se film koji označava tranziciju epske priče u neko novije vrijeme.

Još emotivniji filmski nastavak

Već nakon premijere filmski su kritičari krenuli hvaliti najnoviji uradak Juliana Fellowesa. Nakon što je prije tri godine svjetlo dana ugledao prvi film Downton Abbey snimljen kao nastavak uspješne britanske serije, sada se može čuti kako je autor ovim nastavkom ‘pogodio u sridu’. I dok je u prvom filmu možda nedostajalo određenih elemenata koji bi na prvu zainteresirali gledatelja, A New Era pruža upravo to. Priču koja je od starta zanimljiva te podsjeća na originalnu seriju čija nas je svaka epizoda ostavljala u iščekivanju sljedeće.

Rasplet dostojan uspješne sage

Downton Abbey: A New Era, osim zanimljivog zapleta, donosi i konačno rješenje i objašnjenje nekih situacija na koje fanovima možda nije ponuđen pravi odgovor u originalnoj seriji ili prvom filmu. Tako da se čini kako je priča sada savršeno zaokružena, a ovaj film samo je još jednom potvrdio zašton se radi o jednoj od najuspješnijih televizijskih i filmskih priča koju pratimo još od 2010. godine, kada je serija krenula s prikazivanjem.

U nastavku filma tako gledamo originalnu glumačku postavu koju čine članovi obitelji Crawley i njihovog osoblja: Lady Violet Crawley (Maggie Smith), Lady Mary (Michelle Dockery), Robert (Hugh Bonneville), Lady Edith (Laura Carmichael), Cora Crawley (Elizabeth McGovern) i Mr. Carson (Jim Carter). Hugh Dancy, Laura Haddock, Nathalie Baye i Dominic West čine dio proširene grupe likova.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori