‘Dom’ – film Daria Pleića jedan je od najintrigantnijih domaćih filmova

‘Dom’ – film Daria Pleića jedan je od najintrigantnijih domaćih filmova

Judita Franković

Uz sve aktualniju temu deložacija, film ‘Dom’ redatelja Daria Pleića donosi uzbudljivu ljubavnu priču. Novi uradak domaće kinematografije začinjen je i značajnom količinom ljubavi i erotike. Film je okupio impresivnu filmsku ekipu te naznačio neki novi smjer priče koja posljednjih godina ne silazi s naslovnica- deložacije uslijed nemogućnosti plaćanja kredita.

Dom: najintrigantniji domaći film

Dario Pleić

Producent i scenarist filma Dario Pleić istaknuo je da se egzistencijalna pitanja, depresija i monotonija isprepliću sa strašću i ljubavlju te pokušavaju dati odgovor na pitanje- može li ljubav pobijediti deložaciju. Pored glavnih glumaca u filmu,Judite Franković i Mislava Čavajde uloge u filmu su imali i Katarina Baban, Nikša Butijer, Alen Liverić, Filip Vidović i Sara Moser.

Redatelj Dario Pleić

Pleić je redatelj koji je između ostalog režirao ‘Lozu’ i ‘Mamuticu’. Dom mu je drugi dugometražni film nakon trilera ‘Nije sve u lovi’. Tema filma je aktualna- zbog korumpiranog sustava i pohlepe bankara glavnim likovima koje igraju Judita Franković i Mislav Čavajda prijeti deložacija.

Judita Franković

Pred njima je izbor ili će se pomiriti s nepravdom ili će pokazati otpor. Kako pronaći način da ih nesreća koja ih je zadesila razdvoji zauvijek? Film se od danas prikazuje na Ženijalnom vikendu u Nezavisnoj mreži Kinoprikazivača, a od 14.3. kreće u redovnu kino distribuciju u Cinestar kina. Trailer filma možete pogledati i ovdje.

Foto: PR, Davor Bjelanović

Učitati još
Zatvori