Dokumentarac koji će odgovoriti na neka od brojnih pitanja o životu Britney Spears

Dokumentarac koji će odgovoriti na neka od brojnih pitanja o životu Britney Spears

Britney Spears jedna je od superzvijezda našeg vremena s kojom je javnost fascinirana od samih početaka. Njena javna persona pomno je kreirana da postane tinejdžerska pop ikona koju će obožavati svi, maska koju je nosila gotovo 10 godina, prije nego što je javnost šokirala potezima u svojem privatnom životu kao što su brak na brzinu, dvoje djece nad kojima je izgubila skrbništvo, nekoliko odvikavanja te u konačnici prijem u psihijatrijsku ustanovu nakon čega je stavljena pod skrbništvo oca i odvjetnika koji imaju pravo u potpunosti kontrolirati njene financije, privatni i poslovni život. Ovaj tip skrbništva obično se dodjeljuje pojedincima koji se nisu u stanju brinuti za sebe zbog mentalnog stanja ili starosti, a ocu i odvjetniku dalo je priliku da dobrano iskoriste situaciju pred sobom.

I to je ono što je privuklo javnost s krajem 2019. godine te se pretvorilo u javni pokret na društvenim mrežama Free Britney. Naime, Britney Spears je otada na sudu kako bi se promijenili zadani termini skrbništva i sami skrbnici koji će se trajno brinuti o samoj Britney, ali i njenom vlasništvu i imanju umjesto oca. Cijeli je slučaj pokrenuo lavinu reakcija oko ljudskih prava.

The New York Times Presents: Framing Britney Spears

Kako bi rasvijetlio ovaj neobičan slučaj koji je privukao toliku pažnju javnosti, The New York Times odabrao je upravo Britney Spears kao temu novog izdanja svojeg dokumentarnog serijala The New York Times Presents. Epizoda Framing Britney Spears s Britney Spears u fokusu bit će objavljena 5. veljače na kanalu FX i streaming servisu Hulu, a secirat će samo skrbništvo, cijelu Britneyinu karijeru i način na koji su mediji utjecali na javno mišljenje.

Pogledajte kratki trailer – vjerujemo da će biti zanimljivo!

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori