Dodjela nagrada Emmy: Ove 3 serije su dobile najviše priznanja
Dodjela nagrada Emmy: Ove 3 serije su dobile najviše priznanja

Dodjela nagrada Emmy: Ove 3 serije su
dobile najviše priznanja

U noći s ponedjeljka na utorak, 12. na 13. rujna, održana je 74. svečana dodjela nagrade Emmy. Ceremonija je održana unutar grandioznog Microsoft Theatera u Los Angelesu, a vodio ju je komičar Kenan Thompson.

Nakon što je dvije godine zaredom svečanost bila podređena posebnim uvjetima održavanja zbog borbe protiv pandemije korone, najspektakularniji događaj u svijetu projekata za male ekrane vratio se svom uobičajenom formatu.

emmy
Ekipa serije 'The White Lotus'

Top tri serije su:

O nagradama je odlučivalo 20 tisuća članova Američke akademije televizijskih umjetnosti i znanosti (ATAS), osnovane 1946. i ustrojene u trideset i jedan razred sukladno zvanjima vezanima uz televiziju.

Najboljom komedijom ponovno je proglašen Ted Lasso, najbolja drama je Succession, dok je nagrada za najbolju limitiranu seriju pripala humoristično-dramskoj antologijskoj seriji White Lotus.

emmy
Zendaya prima nagradu za najbolju glumicu
emmy
Ekipa serije 'Ted Lasso'

Tko je ostvario pobjedu u glavnim glumačkim kategorijama?

U glumačkim kategorijama nagrada za najboljeg dramskog glumca po prvi puta je pripala seriji izvanengleskog govornog područja. Njome je nagrađen Lee Jung-jae za svoj ulogu u megahitu Squid Game.

Preostali dobitnici u kategorijama glavnih glumaca su:

Najbolja glumica u dramskoj seriji

Zendaya (Euphoria)

 

Najbolja glumica u humorističnoj seriji

Jean Smart (Hacks)

Najbolji glumac u humorističnoj seriji

Jason Sudeikis (Ted Lasso)

 

Najbolja glumica u limitiranoj seriji ili TV filmu

Amanda Seyfried (The Dropout)

Najbolji glumac u limitiranoj seriji ili TV filmu

Michale Keaton (Dopesick)

 

Emmy
Jennifer Coolidge

Dvije dame, dvije posebne nagrade

Korisnike društvenih mreža posebno je rezveselilo što je nagrada za najbolju sporednu glumicu u kategoriji limitirane serije ili TV filma pripala Jennifer Coolidge. Prva je to velika nagrada u karijeri ove legendarne komičarke.

A televizijsku povijest ispisala je glumica Sheryl Lee Ralph koja je osvojivši nagradu za najbolju sporednu glumicu u humorističnoj seriji Abbott Elementary postala tek druga crnkinja kojoj je to pošlo za rukom.

emmy
Lizzo prima nagradu

Tko je iznenađenje večeri?

Na ovogodišnjoj dodjeli nagrada Emmy zlatnu statuu kući je ponijela i pjevačica Lizzo, čiji je show Lizzo’s Watch Out for the Big Grrrl na iznenađenje mnogih nagrađen za najbolji reality program.

Ipak, prema televizijskim kritičarima bilo je tu ujedno i jedino “veliko” iznenađenje večeri jer su očekivani pobjednici ovoga puta doista i pobijedili. Cijela lista dobitnika dostupna je ovdje.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori