Emmyji 2020: Ovo su i službeno najbolje serije godine, ali i najbolji trenuci s netipične dodjele nagrada

Emmyji 2020: Ovo su i službeno najbolje serije godine, ali i najbolji trenuci s netipične dodjele nagrada

Dodjela Emmyja 2020. održana je sinoć prvi put u svom online izdanju, a iako već svi pomalo zaziremo od života na internetu, večer je prošla puno uspješnije i zanimljivije nego što smo možda očekivali. Ceremoniju je vodio Jimmy Kimmel i to ispred umjetne publike celebrityja – nastupao je pred kartonskim zvijezdama kojima je cilj bio nadoknaditi manjak publike. Njegov su nastup pratile snimke smijeha, navijanja i pljeskanja, a komičar je zaista uspio bizarnu situaciju ‘pand-Emmyja‘ učiniti duhovitom i dinamičnom.

Schitt’s Creek najveći pobjednik večeri

Humoristična serija ‘Schitt’s Creek’ oborila je rekord i ponijela čak 9 Emmyja odnosno sve za što su bili nominirani. Kanadska serija izbacila je šestu i finalnu sezonu, a za istu su nagrade ponijeli Eugene Levy kao najbolji glumac u humorističnoj seriji, Catherine O’Hara kao najbolja glumica te Annie Murphy i Daniel Levy kao najbolji sporedni glumci. Za legendarnu Catherine O ‘ Haru to je bio prvi Emmy ikad, a dobila ga je za ulogu Moire Rose.

Zendaya ušla u povijest

Kao najveće iznenađenje večeri istaknula se mlada Zendaya koja je ulogom u seriji ‘Euphoria’ postala jedna od najuzbudljivijih mladih glumica u Hollywoodu. Nagrađena je kao najbolja glumica u TV drami za ulogu teen ovisnice o drogama i tako je postala najmlađa glumica u povijesti Emmyja koja je ponijela tu nagradu – tek su joj 24 godine.

Njezino oduševljenje i prava euforija jedan nam je od najdražih trenutaka cijele večeri.

‘Succession’ je najbolja serija godine!

https://www.youtube.com/watch?v=8-FUUzT5tZY

Impresivna drama ‘Succession’ o kojoj smo mnogo puta pisali odnijela je ključnu nagradu večeri i postala najbolja dramska serija. Posebice je slavio Jeremy Strong koji sada ima titulu najboljeg glumca u TV drami koja prikazuje jezivo bogatu obitelj milijardera, pravu dinastiju koja drži medijsku kuću, a svijet njihovog biznisa prepliće se spletkama, moralnim dilemama i skandalima.

Očekivano, serija ‘Watchmen’ također je slavila sinoć s čak 11 osvojenih Emmyja. Miniserija proglašena je najboljom limitiranom serijom, a fantastična Regina King proglašena je najboljom glumicom u istoj kategoriji za izvedbu maskirane junakinje.

Mini ‘Friends’ reunion, gašenje požara, euforija zbog pobjede

Iako je održana virtualno, večer je bila prepuna simpatičnih trenutaka iz svijeta Hollywooda. U prijenos su se uključivale ekipe serije, gosti i glumci pobjednici što je rezultiralo nizom dinamičnih situacija. Jennifer Aniston se, primjerice, na kratko pridružila Kimmelu na pozornici na kojoj je morala gasiti vatru. Kimmel je jednu od pobjedničkih omotnica utopio u dezinficijensu, a zatim je zapalio u košu za smeće kako bi ‘ubio sve bakterije.’ Ubrzo smo mogli iz produkcije čuti da paničan povik da odmah ugasi vatru zbog čega se Aniston uhvatila aparata za gašenje požara.

Glumica nas je ranije razveselila i u mini ‘Friends’ reunionu. Dok je Aniston razgovarala s Kimmelom preko videopoziva, pridružila joj se Courtney Cox i objasnila voditelju da su one “cimerice još od 1994. “, referirajući se na godinu da se kultna serija ‘Friends’ počela emitirati. Uskoro im se na ekranu pridružila i Lisa Kudrow!

Glumac Ramy Youssef bio je nominiran za Emmy, ali nagradu nije dobio. Duhovito, snimio je i pokazao što se dogodi kad prezenteri Emmyja, koji su ove godine nosili posebno dizajnirana zaštitna odijela, ipak mora otići sa zlatnim kipićem. Tu je i nezaboravni moment kad je glumica Randall Park (serija ‘Fresh of the Boat’) umjesto s Al Pacinom s kojim je trebao prezentirati nagradu, izašao s alpacom.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori