Dobre ženske serije koje vrijedi pogledati

Dobre ženske serije koje vrijedi pogledati

Jaki i moćni ženski likovi, angažirane teme, duhovitost i ironija… Tim riječima slobodno možemo opisati neke od najboljih ženskih serija koje ćemo gledati ovog proljeća i koje definitivno imaju onu ‘binge-watch’ kvalitetu, jer će nas uz ekrane zadržati satima.

Ženske serije

2020. je startala neobično, pa umjesto da vrijeme provodimo vani, ovih dana ostajemo u svojim domovima, većinom gledajući filmove i serije. Redovito vam donosimo inspiraciju za razne žanrove i tematike televizijskih serija koje biste mogli pogledati, a danas smo fokus odlučili staviti na one sa snažnim ženama u prvom planu!

Sa HBO GO streaming servisa, koji u svojoj ponudi ima više od 6500 sati serija, filmova i sadržaja za klince, izdvojili smo nekoliko serija s jakim ženskim likovima, koje trenutno doživljavaju ogroman boom i to nas definitivno veseli. Od nekih premijera do novih sezona, izdvojili smo one koje su vrijedne bingeanja ovog proljeća.

Killing Eve (Ubijanje Eve)

Nova sezona serije Killing Eve dolazi na HBO GO 13. travnja, a glumica Sandra Oh vraća se, kako nam se čini, u ulozi karijere. Podsjetimo, Eve je pametna operativka sigurnosne službe kojoj je dosadno. Villanelle je otmjena, talentirana ubojica. Ove dvije izrazito pametne žene, jednako opsjednute jedna drugom, sukobljavaju se u epskoj igri mačke i miša. U prve dvije sezone njihova natezanja, obračuni i nadmudrivanja ostavili su nas u neizvjesnosti, stoga jedva čekamo premijeru treće sezone.

Mrs. America (Gospođa Amerika)

Još jedna premijera čeka nas na HBO Go-u 15. travnja. Jedna od najboljih hollywoodskih glumica Cate Blanchett, koju smo navikli gledati u raznim izdanjima i ulogama, dolazi nam kao glavno lice nove serije Gospođa Amerika. Radnja prati stvarnu priču o pokretu za ratifikaciju amandmana o jednakim pravima te neočekivanoj odmazdi koju je predvodila Phyllis Schlafly (Blanchett). Kroz oči žena toga vremena – Schlafly s jedne strane te drugog vala feministica poput Glorije Steinem, Betty Friedan, Shirley Chisholm, Belle Abzug i Jill Ruckelshaus – serija istražuje kako je jedno od najtežih bojišta u kulturnim ratovima 1970-ih dovelo do nastanka Moralne većine te zauvijek preokrenulo političku scenu. Gospođa Amerika spada u one ženske serije koje ćemo obožavati.

The Handmaids Tale (Sluškinjina priča)

Serija prati ženu prisiljenu živjeti kao konkubina pod fundamentalističkom teokratskom diktaturom u bliskoj budućnosti u totalitarnom Gileadu, nekad poznatom kao Sjedinjene Države, gdje ženska prava u osnovi ne postoje. Mračna serija prožeta duhovitošću i ironijom, ali snažno angažirana, definitivno nas je zaintrigirala. Sve tri sezone dostupne su ovdje a mi vam garantiramo da ćete ih odgledati u jednom dahu.

Big Little Lies (Male laži)

Dvije sezone ove serije s fantastičnom glumačkom postavom (Reese Witherspoon, Nicole Kidman i Shailene Woodley), napisane prema bestseleru Liane Moriarty, sjajan su prijedlog za binge vikend. Crnohumorna drama bavi se trima majkama prvašića, čiji se naizgled savršeni životi raspadaju do točke ubojstva. Miran primorski gradić Monterey u idiličnoj Kaliforniji, prepun je licemjerstva koje jedino na okupu drži naizgled savršene živote triju žena. Tajne, izdaje, prevare, očuvanje statusa i spremnost na sve kako bi se održala lažna slika idile. Poprilično interesantan pogled na teme koje nas okružuju.

Run (Zajednički bijeg)

Autorica jedne od najpopularnijih serija u zadnje vrijeme, Fleabag, koja je osvojila sveukupno 42 televizijske nagrade od kojih su 6 Emmyja i 2 Zlatna globusa, Phoebe Waller-Bridge vraća se u novom uratku. U novoj seriji Run autorica će glumiti, izvršno producirati, a i potpisati se kao suautorica uz Vicky Jones. Riječ je o crnohumornoj komediji s primjersom trilera koja će svoju premijeru na HBO GO imati 13. travnja. Serija prati Ruby Richardson (Merrit Weaver) koja napušta svoj život u predgrađu da bi se ponovno srela sa svojim bivšim dečkom Billyjem Johnson (Domhnall Gleeson). Dvojac je prije 17 godina sklopio dogovor ako si međusobno pošalju poruku “run” napustit će sve svoje obaveze i srest će se na Grand Central Stationu u New Yorku kako bi zajedno putovali Amerikom.

https://www.youtube.com/watch?v=x9gnW8TAP2U

Katarina Velika

Sjajna Helen Mirren u ulozi je koja će nas definitivno oduševiti. Buran i seksualno nabijen dvor ruske carice Katarine Velike uvest će nas u svijet skandala, intriga i ljubavnog odnosa carice i Grigorija Potemkina. Priča o formiranju suvremene Rusije nikad nije bila prikazana ovako interesantno. Katarina bila je vrhovna vladarica cijele Rusije gotovo polovinu 18. stoljeća – odlučna, neovisna, oštroumna i seksualno oslobođena, predstavljala je definiciju moderne žene. Miniserija prati Katarinu pred kraj vladavine tijekom njezine strastvene afere s ruskim vojnim zapovjednikom Grigorijem Potemkinom. Za gledanje su dostupne sve epizode.

Zabava za klince

S obzirom na to da uz ovakav bogat program definitivno ne moramo brinuti hoćemo li pronaći nešto idealno za bingeanje idućih dana, ne moramo brinuti ni za najmlađe. HBO GO se može gledati istovremeno na dva različita uređaja, pa dok vi gledate svoju omiljenu žensku seriju, izaberite za klince nešto od ponuđenog u rubrici HBO GO KIDS. Sve je prevedeno na hrvatski i sinkronizirano. Od Disneyevih klasika, preko Lego filma do Spužve Boba Skockanog i Peppe Piga. Cijelu ponudu pogledajte ovdje, a uslugu možete isprobati potpuno besplatno.

Foto: HBO

Učitati još
Zatvori