Dobre vijesti za sve one koji još uvijek nisu pogledali ‘Tko pjeva zlo ne misli’

Dobre vijesti za sve one koji još uvijek nisu pogledali ‘Tko pjeva zlo ne misli’

HNK-Tko-Pjeva-Zlo-Ne-Misli6

Izvedbe opere Sicilijanske večernje Giuseppea Verdija, predviđene za 10., 12. i 15. ožujka u Hrvatskom narodnom kazalištu otkazuju se zbog bolesti pjevačice.  No, kazališna publika svejedno će doći na svoje jer u taj termin uskaču druge odlične predstave.  U subotu 10. ožujka održat će se opera Adel i Mara Josipa Hatzea, u ponedjeljak 12. ožujka održat će se predstava Tko pjeva zlo ne misli K.Golika, V.Majera i R. Medvešeka, dok u u četvrtak 15. ožujka bit će izvedena opera Nikola Šubić Zrinjski Ivana pl. Zajca.

Tko pjeva zlo ne misli

Podsjetimo se – inspiriran scenarijem Kreše Golika za jedan od najgledanijih filmova u povijesti hrvatske kinematografije, nastalom na temelju Dnevnika maloga Perice Vjekoslava Majera iz 1942., Rene Medvešek režirao je kazališni potpourri koji rekonstruira izumirući dobri duh Zagreba. Ova predstava slijedi europsku kazališnu praksu koja kultne filmove tretira kao kulturno blago kako bi nadahnula nove generacije gledatelja. Radnja se događa na Gornjemu gradu između dva svjetska rata, a obitelj Šafranek živi u svojim svakodnevnim purgerskim udobnostima, od ispunjavanja činovničkih obaveza, preko posjeta kavanama do odlaska na izlete.

HNK-Tko-Pjeva-Zlo-Ne-Misli1

HNK-Tko-Pjeva-Zlo-Ne-Misli2

Svakodnevni ritam koji uredno bilježi mali Perica, poremetit će dolazak šarmantnoga neženje gospona Fulira kojeg u predstavi glumi Krešimir Mikić. Službenik Franjo, glum ga Dušan Bućan, neuspješno pokušava dokazati svojoj ženi da je pametniji i sposobniji nego što zapravo jest. Skriva da je kukavica koja se ne usuđuje od šefa zatražiti sat slobodnog vremena, žali za propuštenim jer je želio postati avijatičar, voli popiti, i stalno se poziva na građanske norme. Ana Šafranek, glumi ju Zrinka Cvitešić, vene u braku s muškarcem, koji i ne primjećuje kako se gospon Fulir udvara njegovoj ženi. Anine moralne ograde polako popuštaju pred šaputanjima gospona Fulira, koji će biti razotkriven i na koncu prisljen oženiti brbljivu tetu Minu, koju u predstavi utjelovljuje Ivana Boban.

HNK-Tko-Pjeva-Zlo-Ne-Misli3

HNK-Tko-Pjeva-Zlo-Ne-Misli4

HNK-Tko-Pjeva-Zlo-Ne-Misli5

HNK-Tko-Pjeva-Zlo-Ne-Misli7

HNK-Tko-Pjeva-Zlo-Ne-Misli8

HNK-Tko-Pjeva-Zlo-Ne-Misli9

HNK-Tko-Pjeva-Zlo-Ne-Misli10

HNK-Tko-Pjeva-Zlo-Ne-Misli12

HNK-Tko-Pjeva-Zlo-Ne-Misli14

Učitati još
Zatvori